Šalková před návratem: Byla jsem opatrná, na turnaje se těším

- Marek Bartošík

Uzdravená Dominika Šalková se zanedlouho vrátí na okruh! Talentovaná Češka se po ošklivém zranění kotníku, které utrpěla na červencovém Livesport Prague Open, poctivě věnovala rehabilitaci. A jak prozradila v rozhovoru pro Tenisový svět, chce už za dva týdny startovat na turnaji v Glasgow.

Účast na domácím podniku WTA na pražské Spartě měla pro Dominiku Šalkovou smutnou tečku. Členka zmíněného klubu si ve třetím setu osmifinále proti Polce Magdaleně Frechové zranila kotník a v nemocnici vyfasovala sádru.

„Doktoři mi nejdřív řekli, že je kotník zlomený. Později díky magnetické rezonanci zjistili, že mám ‚jenom‘ buď přetržený, nebo hodně roztrhaný vaz v kotníku,“ popsala rozsah svého zranění dvacetiletá Šalková.

Sádru měla celý měsíc. Během prvního týdne jí doktoři nedovolili dělat nic, v dalších třech týdnech už mohla alespoň cvičit horní polovinu těla. Po sundání sádry začala nohu opatrně zatěžovat.

„Postupně jsem pracovala na kondičce a poté jsem zapojila i tenis. Nejdřív jsem hrála hodinu denně, pak hodinu a půl… Ale stále jsem byla opatrná, protože mi kotník někdy natekl. Zatím si myslím, že to je dobrý. Všechno dopadlo líp, než jsme očekávali,“ přiblížila 144. tenistka žebříčku WTA.

Šalková už může pomalu vyhlížet svůj návrat na profesionální okruh. Brzy by ráda rozšířila svou bohatou sbírku, která nyní čítá šest singlových a deset deblových trofejí z akcí ITF.

„Na turnaje se už těším. Za dva týdny budu hrát v Glasgow (halovou akci ITF s dotací 60 tisíc dolarů, pozn. red.). Původně jsem se plánovala vrátit až v listopadu, ale nakonec to vypadá, že zvládnu nastoupit už za dva týdny,“ hlásí česká naděje.

O dalších plánech zatím nemá zcela jasno, chce však pochopitelně odehrát co nejvíce turnajů. „Záleží, co mi kotník dovolí a co zvládnu fyzicky,“ doplnila Šalková.