Vítězný dvojboj ve Wu-chanu. Siniaková neztratila set ve dvouhře ani ve čtyřhře

- Marek Bartošík

Kateřina Siniaková má za sebou vydařený den na turnaji kategorie WTA 1000 v čínském Wu-chanu. Česká tenistka uspěla v prvním kole dvouhry proti filipínské teenagerce Alexandře Ealaové (6:3, 6:1) i v úvodním kole čtyřhry po boku Rusky Jekatěriny Alexandrovové.

Původně už v pondělí se měla Kateřina Siniaková představit na velkém turnaji ve Wu-chanu, kvůli nepřízni počasí si ale musela na svůj start ještě den počkat. Soupeřkou zkušené Češky byla devatenáctiletá Alexandra Ealaová, jež předloni ovládla juniorské US Open.

Mladičká Filipínka, která startovala ve Wu-chanu díky divoké kartě, naskočila do utkání s favorizovanou Siniakovou nebojácně a získala úvodní dva gemy.

To ale bylo z její strany prakticky vše. Osmadvacetiletá Češka rychle zareagovala a otočila na 4:2. Přestože sama ještě jednou přišla o podání, sadu uzavřela dvěma vyhranými gemy přes shodu.

Druhé dějství už bylo v režii Siniakové. Ta sice ještě přišla o podání a dovolila své soupeřce srovnat brejkem na 1:1 na gemy, následujících pět her ale putovalo na její konto.

Světová sedmatřicítka si tak zajistila postup do druhého kola, kde vyzve světovou dvojku Arynu Sabalenkovou. Proti běloruské ranařce dosud odehrála jediné utkání: v roce 2020 jí podlehla na antuce ve Štrasburku poměrem 6:2, 3:6 a 3:6.

Po přibližně hodinovém odpočinku nastoupila světová deblová jednička Siniaková do prvního kola párové disciplíny. Společně s česky mluvící Ruskou Jekatěrinou Alexandrovovou bez výraznějších potíží vyzrály na norsko-tchajwanskou dvojici Ulrikke Eikeriová, Fang-sien Wu poměrem 6:4 a 6:3.

V osmifinále narazí Siniaková a Alexandrovová na olympijské šampionky Saru Erraniovou a Jasmine Paoliniovou, které jsou ve Wu-chanu čtvrtými nejvýše nasazenými účastnicemi deblové soutěže. Italky ovládly minulý týden tisícovku v Pekingu.

Wuhan Open (ženy, CHN, 3 221 715 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry
Alexandra Ealaová (PHI, 148.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (37.) 3:6, 1:6

1. kolo čtyřhry
Eikeriová (NOR), Wu (TPE) – Alexandrovová (-), SINIAKOVÁ 4:6, 3:6