Muchová se na poslední chvíli omluvila z Wu-chanu. Kde plánuje hrát?

- Marek Bartošík

Karolína Muchová se na poslední chvíli odhlásila z turnaje kategorie WTA 1000 ve Wu-chanu. Česká tenistka se tak rozhodla poté, co dokráčela na předchozí tisícovce v Pekingu až do finále. Na svém instagramovém účtu dále informovala, že by se měla představit už příští týden na pětistovce v Ning-pu.

„Bohužel letos nebudu moci hrát ve Wu-chanu. Po náročném programu v Pekingu potřebuji trochu více času, abych se zcela zotavila. Těším se, až vás uvidím příští týden v Ning-pu!“ vzkázala svým fanouškům Karolína Muchová.

Česká hvězda ztratila v prvních čtyřech zápasech v Pekingu dohromady jen dvanáct gemů. Ve čtvrtfinále udolala světovou dvojku Arynu Sabalenkovou, následně vyzrála na další členku Top 10 Čchin-wen Čeng. Až ve finále nestačila na Coco Gauffovou poměrem 1:6 a 3:6.

Osmadvacetiletá Muchová měla po prvních čtyřech utkáních vždy jeden den volna. Čtvrtfinále, semifinále a finále však musela odehrát během pouhých tří dní, což se podepsalo i na jejím výkonu v souboji o titul.

Někdejší světová osmička vyskočila po úspěchu v Pekingu na 31. místo žebříčku WTA. Jakýkoliv další úspěch jí opět přinese vzestup světovým pořadím, jelikož až do června příštího roku neobhajuje ani bod.

Na pětistovku v Ning-pu jsou kromě Muchové přihlášeny mimo jiné Jessica Pegulaová, Jasmine Paoliniová, Čchin-wen Čeng, Emma Navarrová, Danielle Collinsová, Jelena Ostapenková, Paula Badosaová a Barbora Krejčíková.