Jen dva ztracené gemy! Osmnáctiletá Bejlek slaví první titul v roce 2024

- Jan Vojkůvka

Česká tenistka Sára Bejlek vyhrála velký turnaj ITF v chorvatském Šibeniku! Na turnaji kategorie W75 ve finále vypráskala z dvorce Lotyšku Darju Semenistou, kterou porazila za hodinu a dvě minuty 6:2, 6:0. Tímto dominantním výkonem ukořistila první titul v této sezoně.

Osmnáctiletá Bejlek, která letos na prestižním turnaji Mutua Madrid Open vybojovala senzační postup z kvalifikace až do osmifinále, konečně prolomila smůlu posledních měsíců, během kterých ji sužovaly zdravotní problémy. Kvůli nim vynechala například kvalifikaci na antukovém Roland Garros či skrečovala kvalifikaci ve Wimbledonu, přičemž v uplynulých měsících nebyla schopná odvádět takové výkony, jaké by si přála.

Talentovanou Češku původně trápily problémy se zády. „Po zádech přišlo další a další zranění, takže se to se mnou tenhle rok trochu veze. Doufám, že se příští rok vrátím silnější a připravenější,“ pronesla v rozhovoru pro Tenisový svět po svém vystoupení v kvalifikaci US Open.

Až na příští rok ale nakonec Bejlek čekat nemusí. Tento týden v chorvatském Šibeniku, kde se hrál turnaj kategorie W75, předváděla výtečný tenis, který jí dokonce vynesl první trofej v roce 2024.

Bejlek se v Šibeniku dostala do menších obtíží pouze v osmifinále proti Oleksandře Olijnykovové, kterou však posléze přejela 6:0 ve třetím setu. Jinak procházela turnajem bez ztráty setu a vrcholné výkony si schovala na víkend.

V sobotním semifinále deklasovala zkušenou Kathinku von Deichmannovou dvakrát 6:1, v nedělním finále pak Darju Semenistou 6:2, 6:0, když od stavu 1:2 získala jedenáct gemů v řadě!

Bejlek za triumf v Šibeniku získá 75 bodů do světového žebříčku, v němž se posune o 23 příček na 125. místo.