Muchová vyřadila v Pekingu domácí naději! Zahraje si o největší titul kariéry

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová si v čínském Pekingu zahraje o svůj největší titul kariéry! V semifinále porazila domácí tenistku a světovou sedmičku Čchin-wen Čeng za pouhou hodinu a 38 minut po setech 6:3, 6:4. V nedělním finále se utká s šestou hráčkou světa Coco Gauffovou ze Spojených států.

Osmadvacetiletá Muchová předvádí na turnaji WTA 1000 v Pekingu vskutku špičkový tenis! Kromě semifinálového zápasu, v němž se světovou dvojkou Arynou Sabalenkovou svedla dramatickou třísetovou bitvu, neztratila set a zahraje si o největší titul dosavadní kariéry.

Vítězka korejského turnaje v Soulu z roku 2019 si v semifinále pekingské tisícovky poradila se světovou sedmičkou Čchin-wen Čeng a v utkání neztratila ani jednou podání!

První set rozhodla Muchová brejkem v šestém gemu. V deváté hře sice čelila jedinému brejkbolu Čeng v utkání, dokázala ho ale odvrátit a přes shodu se prokousala k setbolu, který proměnila.

Také druhou sadu rozhodl jediný brejk. Muchová na něj dosáhla už ve třetí hře a zápas posléze postupnými krůčky dopodávala. Už v devátém gemu na returnu si vypracovala dva mečboly, to ale riskantně hrající Čeng dokázala ještě ustát a servis podržet. V dalším gemu však česká tenistka dopodávala čistou hrou.

Česká tenistka se ve svém druhém finále na turnaji WTA 1000 v kariéře utká se světovou šestkou Coco Gauffovou, která v semifinále porazila Paulu Badosaovou 4:6, 6:4, 6:2.

S Gauffovou se Muchová potkala loni dvakrát během americké šňůry turnajů. Ve finále v Cincinnati i v semifinále US Open s ní prohrála ve dvou setech. V Pekingu, s ohledem na svou formu, ale rozhodně může jít do finále s vysokými ambicemi.