Medveděv a další hvězdy si stěžují: Míče jsou mrtvé, bez vzduchu

- Redakce

Masters v Šanghaji prochází ostrou kritikou. Největší hvězdy turnaje si stěžují na velmi špatnou úroveň míčků. Pátý nasazený Daniil Medveděv si dokonce ve druhém kole nechal na kurt zavolat supervizora.

Na problémy s míčky už upozorňovali Alexander Zverev, Taylor Fritz nebo Andrej Rubljov. Ti s nimi přitom zatím jen trénovali. Podle elitních tenistů jsou na tuto úroveň každopádně „mrtvé“, pomalé a bez vzduchu.

Své si k tomu řekl také Daniil Medveděv. Hvězdný Rus ve druhé rundě tisícovky tamního podniku zvítězil nad Thiagem Seybothem po setech dvakrát 7:5. Po vítězství osmadvacetiletého tenisty se mnohem více řešil vzniklý problém.

Vítěz turnaje z roku 2019 si za stavu 3:2 v první sadě stěžoval na výrazné zhoršení balónků. Obával se toho, jak se před jejich tradiční změnou po sedmi hrách odehrají následující dva gemy. Na kurt si i nechal přivolat supervizora prestižní akce.

„Tyto míče nejsou dostatečné na profesionální úroveň. Jsme součástí jednoho z největších turnajů světa a jsou zničeny už po pěti gemech,“ zlobil se Medveděv.

Zatímco Daniil Medveděv má svůj první zápas na turnaji za sebou, trio Zverev, Fritz a Rubljov teprve půjde do akce.

Změní se jejich názor po ostrých střetnutích?