Lehečka oplatil španělskému veteránovi daviscupovou porážku! Je už ve čtvrtfinále

- Jan Vojkůvka

Jiří Lehečka se po dvou týdnech opět utkal se španělským veteránem Robertem Bautistou, tentokrát však odešel z kurtu jako vítěz. V osmifinále turnaje v Pekingu zvítězil český tenista po obratu 3:6, 6:2, 6:1 a postoupil mezi nejlepší osmičku čínské akce.

Lehečka se s Bautistou utkal před dvěma týdny v rámci základní skupiny Davis Cupu. Jejich vzájemný zápas ve španělské Valencii ovšem dopadl opačně, než předpokládaly papírové předpoklady. Český reprezentant, jehož po utkání skolila nemoc a vysoké teploty, prohrál ve dvou setech 6:7, 4:6.

Na odvetu za nevydařené utkání ale Lehečka příliš dlouho čekat nemusel. Bautistu totiž potkal v sobotu v čínském Pekingu v rámci osmifinále. A tentokrát byl lepším tenistou!

Zápas se pro něj na začátku nevyvíjel zrovna nejlépe. V prvním setu se na returnu prosadil pouze Bautista, který vybojoval brejk ve čtvrtém gemu a úvodní dějství dopodával.

Od druhého setu ale byl lepším hráčem na dvorci Lehečka. Ten se dostal do problémů ve třetí hře, kdy čelil pěti brejkbolům, načež se rozehrál k parádnímu výkonu. Bautistovi prorazil servis ve čtvrtém a osmém gemu a vynutil si rozhodující set. V něm už Španělovi nenabídl ani jeden brejkbol, dvakrát uspěl na returnu a dotáhl zápas do vítězného konce.

Ve čtvrtfinále čeká na Lehečku nejtěžší možný los. Narazí na světovou jedničku Jannika Sinnera.