Macháč zvládl i druhou třísetovou bitvu! V Tokiu porazil světovou třináctku

- Jan Vojkůvka

Český tenista Tomáš Macháč, který před dvěma týdny kvůli zdravotním obtížím skrečoval dva daviscupové zápasy, je opět v plné kondici! Na turnaji v japonském Tokiu si připsal v osmifinále velmi cenný skalp a vyřadil třináctého hráče světa Tommyho Paula, jehož porazil 2:6, 6:3, 7:6(4).

Třiadvacetiletý Macháč, který během základní skupiny Davis Cupu měl obtíže s křečemi a zdravotní obtíže s nohou, se po krátkém volnu dokázal dát opět dohromady a začíná navazovat na své výkony z předchozích turnajů. Osmifinalista nedávného US Open vybojoval v japonském Tokiu postup už do čtvrtfinále!

Poté, co český tenista porazil v prvním kole ve třech setech Australana Alexeie Popyrina, povedlo se mu v osmifinále udolat také světovou třináctku Tommyho Paula, jehož vyřadil po boji dlouhém dvě hodiny a 37 minut.

Po hladce prohraném prvním setu začal Macháč přebírat otěže střetnutí. Ve druhém dějství sice zprvu neudržel výhodu brejku, ale v šestém gemu opět prorazil servis svého amerického soupeře a posléze si vynutil třetí sadu.

Do ní nevstoupil český tenista ideálně a prohrával 0:3. Ztrátu brejku ale rychle dohnal, srovnal na 3:3 a duel následně dospěl až do rozhodujícího tiebreaku. V něm byl k vidění pouze jeden mini-brejk, který vybojoval Macháč a zkrácenou hru nakonec vyhrál 7:4.

Tomáš Macháč, který v sobotu spolu s Britem Jackem Draperem postoupil také do semifinále čtyřhry, si ve čtvrtfinále singlu zahraje s dalším Američanem Alexem Michelsenem.