Muchová potvrdila skvělou formu. Domácí hráčce povolila jen čtyři gemy

- Jan Vojkůvka

Karolína Muchová na turnaji WTA 1000 v čínském Pekingu navázala na bravurní výkon z prvního kola. Číňanku Jüe Jüan dokázala porazit za hodinu a 20 minut po setech 6:3, 6:1 a vybojovala postup do třetího kola.

Muchová v prvním kole rozebrala Annu Blinkovovou, kterou deklasovala dvakrát 6:1, a svou formu si udržela i do druhého zápasu. V sobotu nastoupila v Pekingu proti domácí Jüe Jüan, které povolila o pouhé dva gemy více a jen těsně jí utekla možnost soupeřce udělit kanára.

V prvním setu se česká tenistka se dvěma brejky dostala do vedení 5:1. Pak sice v osmé hře nedopodávala a přišla o podání, ale hned v dalším gemu opět obrala Číňanku o podání.

Do druhé sady nevstoupila Muchová úplně ideálně, když čelila v prvním gemu hned třem brejkbolům. Povedlo se jí ale všechny hrozby odvrátit a nastartovala se tím ke šňůře pěti her v řadě.

Za stavu 5:0 se dostala Muchová ke dvěma mečbolům na returnu, které ale nevyužila. Jüan odvrátila hrozbu kanára a podržela si podání, načež si v sedmé hře vypracovala dva brejkboly. Muchová ale žádný náznak zdramatizování nepřipustila a přes dvě shody zápas ukončila.

Ve třetím kole si Muchová zahraje s Rumunkou Jaqueline Cristianovou. Ta po takřka tříhodinové bitvě vyřadila z turnaje světovou desítku Barboru Krejčíkovou, kterou porazila 1:6, 6:4, 7:5.