Dvě varování za překročení limitu. Tenis takhle nejde hrát, křičel Alcaraz

- Jan Vojkůvka

Carlos Alcaraz sice ve svém úvodním utkání v Pekingu poměrně hladce zvítězil, klidný zápas to pro něj ale nebyl. V souboji s Giovannim Mpetshim Perricardem byl dvakrát varován za překročení časového limitu pro servis a dal svou nelibost vůči umpirové rozhodčí hodně hlasitě najevo.

Světová trojka vyjádřila svou frustraci z rozhodčí během úvodního setu zápasu prvního kola, v němž zvítězila 6:4, 6:4 nad Francouzem Mpetshi Perricardem. Alcaraz byl v prvním setu dvakrát varován za překročení časového limitu před podáním. Druhé varování, kvůli němuž přišel o první servis, bylo oznámeno při setbolu za stavu 5:4.

Čtyřnásobného grandslamového šampiona však rozhodnutí pořádně rozladilo a vyrazil směrem k rozhodčí s argumentem, že takto se tenis nedá hrát.

„Tohle není tenis,“ pronesl Alcaraz a začal zvyšovat hlas.

„Vždycky jsem velmi rychlý, nikdy nedostávám varování,“ zlobil se. „Dala jste mi dvě v jednom setu. Takhle je nemožné tenis hrát.“

I přes protesty se Španělovi nepodařilo dosáhnout zrušení varování, které mu bylo uděleno. Není to přitom poprvé, co Alcaraz promluvil o době, kterou mají hráči mezi jednotlivými výměnami. Během červnového turnaje v londýnském Queen's Clubu uvedl, že se kvůli novému zkoušenému pravidlu o časovém limitu cítí „uspěchaný“ a nemá čas se před servisem pořádně připravit.

Zápas s Mpetshi Perricardem i přes tuto drobnou aférku zvládl s přehledem. V obou sadách prorazil Francouzovi podání hned v prvních gemech a výhodu brejku si pak pohlídal až do koncovek. V osmifinále bude hrát s Nizozemcem Tallonem Griekspoorem.