OBRAZEM: Po zraněních a operacích chtějí zpět. Jak jsou na tom české tenistky?

- Marek Bartošík

Na pomyslné marodce je aktuálně několik elitních českých tenistek. Karolína Plíšková je po operaci kotníku, Tereza Martincová podstoupila operační zákrok kolene a Markéta Vondroušová musela „pod kudlu“ s bolavým ramenem. Na okruh se chce po červencovém zranění kotníku vrátit i Dominika Šalková. Jak se jim v těchto dnech daří?

Loňská wimbledonská šampionka Markéta Vondroušová (30.) se po neúspěšné obhajobě trofeje na travnatém grandslamu zatím na kurtech neobjevila. Nedávno absolvovala operaci levého ramene, které ji trápilo několik měsíců.

Jak prozradila v rozhovoru pro Radiožurnál, ráda by stihla lednové turnaje v Austrálii. „Jsem měsíc po operaci, takže ještě dva, tři týdny budu bez rakety. Ale cvičím a jde to zatím dobře,“ nechala se slyšet pětadvacetiletá Vondroušová.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Markéta Vondroušová (@marketavondrousova)

Na okruh se chce vrátit i talentovaná Dominika Šalková (132.), jež si na červencovém turnaji Livesport Prague Open ošklivě zranila kotník. Podle dnešního příběhu na Instagramu, v němž buší do boxovacího pytle, už se dvacetiletá Šalková pilně věnuje kondici.

V plném procesu rehabilitace je devětadvacetiletá Tereza Martincová (329.), která nehraje od konce července. Operaci – v jejím případě pravého kolene – podstoupila podobně jako Vondroušová před měsícem. Na instagramovém účtu prozradila, že koleno léčí také v bazénu.

„Nezbývá mi nic jiného, než se začít otužovat. Zjistila jsem, že vodička a koleno jsou velcí kámoši,“ hlásí někdejší světová čtyřicítka.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Tereza Martincova_official (@terezamartinec)

O krok zpět je zatím v léčení dvaatřicetiletá Karolína Plíšková (44.), která si na US Open poranila šlachy v levém kotníku a ještě zkraje září podstoupila operaci. Před několika dny sdílela na Instagramu několik fotografií, kde je vidět i s berlemi.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený Karolina Pliskova (@karolinapliskova)