WTA Peking: Hlavní soutěž odehrají tři Češky. Do prvního kola zasáhne jen Muchová

- Redakce

Tři české tenistky odehrají prestižní turnaj v Pekingu. Na podniku kategorie WTA 1000 se představí Barbora Krejčíková (10.), Kateřina Siniaková (37.) a Karolína Muchová (49.). Krejčíková se Siniakovou mají na úvod jako nasazené volný los, Muchová se utká s Annou Blinkovovou (78.).

Krejčíková se vrátí do akce poprvé od US Open. Na americkém grandslamu vypadla ve druhém kole, ve kterém podlehla Eleně Gabriele Ruseové. Na turnaji v Pekingu bude hrát podruhé v kariéře, loni skončila hned na úvod. Sedmička letošního podniku nyní bude ve druhé rundě čelit vítězce zápasu Anna Bondárová (90.) –⁠⁠⁠⁠⁠⁠ Jaqueline Cristianová (80.)

Siniaková po srpnovém postupu do semifinále v Clevelandu vyhrála jen jedno utkání ze tří. Na US Open dohrála po úvodním duelu, když nestačila na Madison Keysovou ve dvou setech. V Hua Hinu prohrála už v osmifinále. V Pekingu může narazit na Lauru Siegemundovou (69.), jež ještě čeká na soupeřku z kvalifikace.

Muchová stejně jako Krejčíková absolvuje první zápas od New Yorku. Po postupu do semifinále měla téměř třítýdenní režim bez turnajů. Na tisícovce v Číně její formu prověří Anna Blinkovová (78.), která na vítězství čeká od konce června. Z posledních devíti zápasů vždy odešla poražena. Lepší z prvního kola půjde na domácí Jüe Jüan (41.).

Ve třetí rundě může dojít na derby Muchové s Krejčíkovou. V této fázi turnaje by Siniaková mohla hrát s Jelenou Ostapenkovou (13.).

Do tohoto podniku z osobních důvodů nezasáhne světová jednička a obhájkyně titulu Iga Šwiateková. Hlavní soutěž dvouhry začíná ve středu.