Šestnáctiletá Kovačková řádí na evropském šampionátu! V semifinále ztratila dva gemy

- Jan Vojkůvka

Alena Kovačková na mistrovství Evropy do 18 let v rakouském Oberpullendorfu bude bojovat o zlatou medaili! Šestnáctiletá česká tenistka se probojovala v sobotu do finále dvouhry, když juniorské čtyřiadvacítce Monice Stankiewiczové povolila jen dva gemy a deklasovala ji za 64 minut dvakrát 6:1.

Starší ze sester Kovačkových vstupovala do mistrovství Evropy v Rakousku jako jedna ze spolufavoritek na medaili. Aktuálně 20. tenistka juniorského žebříčku ITF byla určena jako čtvrtá nasazená a svou pozici mezi favoritkami zatím dokonale potvrzuje.

V průběhu turnaje ztratila doposud pouze jeden set hned ve druhém kole se Slovenkou Kiarou Žabkovou a od té doby na dvorcích v Oberpullendorfu dominuje. Bez ztráty setu vyřadila patnáctou nasazenou Lineu Bajraliuovou, nasazenou devítku Noemi Basilettiovou a nyní i turnajovou pětku Stankiewiczovou.

Zápas s polskou reprezentantkou v semifinále byl navíc ze strany Kovačkové naprosto suverénní. Soupeřku doslova rozebrala, vyhrála 6:1 a 6:1 a zajistila si postup do singlového finále.

Tenistka pražské Sparty si v sobotu zahrála po boku Elišky Ticháčkové také semifinále ve čtyřhře. V něm Češky ovšem prohrály s Nizozemkami De Zeeuwovou a Du Preeovou 4:6, 3:6. Obdobně dopadli také Jan Klimas s Denisem Petákem, kteří prohráli semifinále s Rumuny Haitou a Predou 5:7, 2:6.

Mladá česká tenistka, která letos hojně koketuje i s profesionálními turnaji, si o zlato ze dvouhry zahraje v neděli s nasazenou jedničkou Teodorou Kostovičovou. Sedmnáctileté Srbce patří v juniorském žebříčku sedmé místo.