Pardubice Open: Mrva zaskočil nasazenou jedničku! V deblu se rozhodne o šampionech

- Jan Vojkůvka

Domácí turnaj ITF v Pardubicích má před sebou předposlední hrací den. V semifinále dvouhry uspěl Maxim Mrva, který vyřadil po třísetové bitvě prvního nasazeného Olega Prihodka. Štěpán Baum na svého krajana nenavázal a prohrál se Slovákem Karolem. Program zakončí finále čtyřhry, ve které se proti sobě postaví Jiří Barnat s Janem Hrazdilem a Dominik Reček s Danielem Siniakovem.

Mrva zaskočil nasazenou jedničku
Ohromně cenný skalp vybojoval na domácím turnaji v Pardubicích sedmnáctiletý Maxim Mrva (1299.). V sobotním semifinále si vyšlápl na nasazenou jedničku Olega Prihodka (402.), kterého zdolal za necelé dvě a půl hodiny 7:5, 0:6, 7:6(6).

Český tenista, jehož dosavadním maximem mezi profesionály bylo jedno loňské čtvrtfinále, se dostal po vyrovnaném prvním setu do problémů a utržil kanára. Špatně navíc vstoupil i do třetí sady, ve které rychle prohrával 0:2.

Z obtíží se ale Mrva dokázal vymanit, a to nejen ze stavu 0:2, ale v koncovce i ze stavu 3:5, když v osmém gemu přišel znovu o podání a čelil vyřazení. Mrvovi se povedlo skóre dorovnat a vynutit si rozhodující tiebreak, v němž zvítězil 8:6 a poprvé v kariéře si na okruhu ITF zahraje o titul.

Maxima Mrvu měl šanci doplnit v nedělním finále jednadvacetiletý Štěpán Baum (1460.), tomu se však v semifinále nedařilo. Se stejně starým Slovákem Milošem Karolem (661.) prohrál za 81 minut hry dvakrát 4:6.

M15 Pardubice (muži, CZE, 15 000 USD, antuka)
Semifinále dvouhry
Oleg Prihodko (UKR) – MAXIM MRVA 5:7, 6:0, 6:7(6)
Miloš Karol (SVK) – ŠTĚPÁN BAUM 6:4, 6:4

Finále čtyřhry
14:00 BARNAT, HRAZDIL – REČEK, SINIAKOV