Další komplikace. Veselý skrečoval kvůli zranění osmifinále v Saint-Tropez

- Marek Bartošík

Když už to vypadalo, že se na Jiřího Veselého (418.) po měsících trápení konečně usmálo štěstí, přišla další tvrdá rána. Zkušený český tenista nedohrál kvůli zranění levého kolene osmifinále na velkém challengeru ve francouzském Saint-Tropez, kde mohl získat body potřebné k opětovnému vzestupu žebříčkem.

Po květnovém triumfu na antukovém challengeru na pražské Štvanici nastala pro Jiřího Veselého další doba temna. Někdejší člen Top 40 prohrál jedenáct z následujících třinácti zápasů a v žebříčku se propadl až do páté stovky.

Naději mu v posledních dnech přinesl velký challenger v Saint-Tropez, kde na vítěze čeká 125 bodů (pro srovnání: za triumf na Štvanici získal Veselý porci 75 bodů). Jednatřicetiletý Čech se nejprve probojoval dvoukolovou kvalifikací.

Třetí vítězství na turnaji přidal v prvním kole hlavní soutěže, když přehrál italského favorita Mattea Giganteho (155.) i díky patnácti esům poměrem 7:6(9) a 6:3. Utkání se kvůli nepřízni počasí dohrávalo až ve čtvrtek.

Ještě ve stejný den musel Veselý na kurt znovu, tentokrát byl jeho protivníkem Francouz Benjamin Bonzi. Za stavu 3:4 v prvním setu si český hráč vyžádal ošetření a do zápasu se vrátil s obvázaným levým kolenem.

V boji o postup do čtvrtfinále a cenné žebříčkové body zkusil ještě pokračovat, po prohraném tiebreaku se ale rozhodl neriskovat a raději skrečoval.

Veselý je v následujících týdnech přihlášen na challengery ve francouzském Orléans a španělské Villeně. Nezbývá než doufat, že se nejedná o vážnější zranění. Alespoň malou vzpruhou pro něj je, že se v novém vydání žebříčku ATP vrátí do elitní čtyřstovky.

Saint-Tropez Open (muži, FRA, 148 625 EUR, tvrdý povrch)
Osmifinále dvouhry
Benjamin Bonzi (FRA, 180.) – JIŘÍ VESELÝ (418.) 7:6(4) skreč

1. kolo dvouhry (dohrávka)
JIŘÍ VESELÝ (418.) – Matteo Gigante (ITA, 155.) 7:6(9), 6:3