Čtrnáct měsíců a dost! Gauffová se rozloučila s hvězdným trenérem

- Marek Bartošík

Americká tenistka Coco Gauffová je bez trenéra. Dvacetiletá hvězda ukončila spolupráci se svým krajanem Bradem Gilbertem, který ji loni dovedl k triumfu na grandslamovém US Open. Gauffová i Gilbert tuto novinku oznámili na sociálních sítích.

„Děkuji. Zažili jsme neuvěřitelnou jízdu a přeji ti vše nejlepší do budoucna,“ napsala krátce aktuální světová šestka Coco Gauffová.

Mladičká Američanka zaznamenala loni v létě – čerstvě pod vedením Brada Gilberta – nejlepší období své dosavadní kariéry. Postupně ovládla pětistovku ve Washingtonu, tisícovku v Cincinnati a poté US Open.

I v letošní sezoně si Gauffová připsala spoustu skvělých výsledků (titul v Aucklandu, semifinále na Australian Open a Roland Garros), v žebříčku se díky těmto úspěchům probojovala na pozici světové dvojky. V posledních měsících se ale její výkonnost zhoršila.

„Děkuji Coco a celému týmu za absolutně úžasné léto 2023 a za čtrnáct měsíců neuvěřitelného týmového úsilí. Coco, ve svých dvaceti letech máš neuvěřitelně zářnou budoucnost. Přeji ti, abys byla i nadále úspěšná. Těším se na další kapitolu mé trenérské kariéry,“ sdělil Gilbert.

Třiašedesátiletý Američan je bývalou světovou čtyřkou a majitelem dvaceti singlových trofejí z elitního okruhu. Mezi tenisovými trenéry je velkým pojmem, v minulosti vedl Andreho Agassiho, Andyho Roddicka či Andyho Murrayho. O nové nabídky práce tedy jistě nebude mít nouzi.