Velké trápení grandslamové vítězky. Prohrála už šestý zápas v řadě

- Redakce

Sloane Stephensová (65.) si prochází výsledkovou krizí. Americká tenistka a někdejší třetí singlistka světa včera prohrála už pošesté v řadě, přičemž v těchto duelech získala jediný set. Naposledy na podniku WTA v Soulu padla s krajankou Hailey Baptisteovou (105.).

Trápení Stephensové začalo ve Wimbledonu. Ve druhé rundě schytala drtivou porážku od Diany Šnajderové, se kterou prohrála dvakrát 1:6. Špatné výsledky pokračovaly také na dalších turnajích.

Šampionka US Open z roku 2017 od té doby pětkrát nezvládla úvodní kolo. Ve Washingtonu nestačila na krajanku Amandu Anisimovovou (3:6, 5:7), v Torontu uhrála jen čtyři gemy s Greetou Minnenovou (2:6, 2:6).

Sedm let po triumfu v New Yorku to vypadalo na přerušení negativní série, v prvním kole hlavní soutěže nadělila kanára Claře Burelové. S Francouzkou ale nakonec prohrála 6:0, 5:7, 5:7. O čtrnáct dní později si v mexické Guadalajaře vylámala zuby na Olivii Gadeckiové (4:6, 3:6).

Krizi si přenesla také do jihokorejského Soulu. Proti Baptisteové v úvodním setu vedla 3:1, stejný náskok jednatřicetileté Američance nestačil ani ve zkrácené hře. Ve druhém dějství padla 2:6, vinou čehož utrpěla šestou prohru v řadě (6:7, 2:6).

Sloane Stephensová se vinou špatných výsledků propadla až do sedmé desítky žebříčku singlu WTA. Do konce roku by však vítězku letošního turnaje v Rouenu další sešup čekat neměl, od poloviny září už neobhajuje žádné body.