Laver Cup: Tým Evropy představil nečekané náhradníky

- Redakce

Letošní Laver Cup zná poslední dvě jména. V roli náhradníků se k týmu Evropy připojili Ital Flavio Cobolli (31.) a Němec Jan-Lennard Struff (37.). Kapitán čtyřnásobných vítězů Björn Borg už dříve nominoval šest elitních tenistů. Vrcholná akce se uskuteční tento víkend.

Cobolli minulou sezonu uzavřel na 101. místě žebříčku dvouhry. Dvaadvacetiletý Ital v letošním roce dosáhl na 3. kolo Australian Open a US Open, finále ve Washingtonu nebo semifinále v Ženevě. Na dalších třech podnicích kategorie ATP postoupil do čtvrtfinále.

O 12 let starší Struff se v minulosti objevil už na 21. příčce singlu. V letech 2019 a 2021 vybojoval osmifinále French Open, ve Wimbledonu a US Open došel do třetího kola. Výborných výsledků se dočkal ve čtyřhře, na Australian Open se probojoval do semifinále, ve stejném roce si zahrál čtvrtfinále Wimbledonu.

V týmu Evropy už figurují Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medveděv, Casper Ruud, Stefanos Tsitsipas a Grigor Dimitrov. V případě absence jednoho z těchto šesti tenistů se do akce dostane právě Cobolli nebo Struff.

Letošní ročník Laver Cup proběhne od pátku 20. do neděle 22. září v německém Berlíně. Poslední dva ročníky ovládl tým světa.