Konec spolupráce. Berdych už není členem Lehečkova týmu

- Marek Bartošík

Jiří Lehečka na sociálních sítích informoval, že v jeho týmu už nadále nefiguruje Tomáš Berdych. Někdejší čtvrtý hráč světa pomáhal dvaadvacetiletému Lehečkovi jako mentor a rádce. Osmatřicetiletý Berdych se stal teprve v neděli novým kapitánem českého daviscupového týmu.

„Po vzájemné dohodě jsem k dnešnímu dni ukončil spolupráci s Tomášem Berdychem, se kterým jsem spolupracoval od turnaje v Monte-Carlu 2023,“ oznámil Jiří Lehečka, který je aktuálně na 36. místě žebříčku ATP.

„Naše cesty se rozhodně nerozcházejí. S Tomášem budeme i nadále spolupracovat v rámci daviscupového týmu. V nové roli daviscupového kapitána mu přeji mnoho úspěchů a hodně vyhraných titulů,“ zmínil český mladík.

V Lehečkově týmu nadále zůstávají trenér Michal Navrátil, kondiční kouč Radek Štěpánek a fyzioterapeut Carlos Manuel Baptista Carvalho.

Rodák z Kněžmostu letos zatím nasbíral 21 vítězství a 13 porážek. V lednu získal na turnaji ATP v Adelaide svou první trofej z elitního okruhu. Na květnovém Masters v Madridu dokráčel až do semifinále. Kvůli zranění zad ale poté nehrál více než tři měsíce.