Na Francii i s Lehečkou. Situace se malinko zlepšila, hlásí Navrátil

- Michal Hladký

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z VALENCIE – Nejhorší scénář se snad nenaplní. Jiří Lehečka podle nejnovějších zpráv bude schopen nastoupit do závěrečného skupinového zápasu s Francií, v pátek si už střihl na kurtu kratší trénink. „Hrajeme o čest. Uděláme vše pro to, abychom Francii potrápili, možná i porazili,“ nechal se slyšet kapitán Jaroslav Navrátil.

Dopolední porada českého daviscupového týmu se tentokrát nesla v o něco pozitivnějším duchu, Jiří Lehečka má podle všeho to nejhorší za sebou. „Situace se malinko zlepšila. Když přišel Jirka na snídani, tak vypadal mnohem lépe. Teplotu prakticky nemá,“ oddechl si Jaroslav Navrátil.

Český tenista dokonce v pátek absolvoval čtyřicetiminutový herní trénink. „Vypadá to, že by mohl v sobotu nastoupit,“ těší sedmašedesátiletého lodivoda. Naopak počítat nebude moct s Tomášem Macháčem.

„Ale vážím si toho, co tu odehrál. Co udělal včera, že do zápasu šel na těch pár gemů. Nebylo to pro něj ideální, nicméně s kluky jsme se tak domluvili. Adam Pavlásek hrát singla nechtěl, Tomáš tak musel jít s kůži na trh. Udělal to pro tým,“ ocenil přístup berounského rodáka.

Zlepšení zdravotního stavu Jiřího Lehečky má také vliv na atmosféru v českém týmu, jenž v posledních dnech schytával jednu ránu za druhou. „Je to lepší. Nedovedu si představit, že by Jirka přišel a řekl, že má horečky. Asi by tam musel jít na jeden set Adam a dopadlo by to úplným fiaskem,“ řekl Navrátil.

Češi už šanci na postup ze základní skupiny nemají, možnost další drtivé porážky si ale nechtějí připustit, „Všichni chceme dobrý výsledek pro český tenis i tenisový svaz. Ten je nyní nově zformovaný, má nové vedení. Všechno funguje a byla by škoda, aby se to tímhle způsobem pokazilo,“ uvedl a zároveň se pokusil odhadnout sílu francouzské reprezentace.

„Kuba Menšík proti Austrálii odehrál slušný zápas, bude to vyrovnané. Na žebříčku jsou Ugo Humbert (18.) i Arthur Fils (25.) výše postaveni než naši hráči, ale myslím si, že díky povrchu nejsme bez šancí,“ věří.