Prachy ti finále nekoupí. Bouchardová nechtěně rozpoutala bouře na sítích

- Filip Lefenda

Jednou z hlavních hvězd posledních týdnů je Jessica Pegulaová. V polovině srpna ovládla tisícovku v Torontu a do finále to následně dotáhla i v Cincinnati a především na nedávném US Open. Mnozí tak třicetileté Američance sklízejí poklonu, najdou se ovšem i tací, kteří v nenávistných komentářích zmiňují hráččino rodinné zázemí a bohatství. Na obranu světové trojky se postavila jiná grandslamová finalistka Eugenie Bouchardová. A postarala se nechtěně o pořádný poprask.

Není žádným tajemstvím, že je Pegulaová dcerou americkou miliardáře Terryho Peguly. Odhadované čisté jmění magnáta s ropou a plynem činí 7,7 miliardy dolarů, což z něj dělá podle Forbesu 378. nejbohatšího člověka planety. Pegula je mimo jiné majitelem elitních sportovních klubů Buffalo Sabres (hokej, NHL) a Buffalo Bills (americký fotbal, NFL).

„Nechápu, proč je Jessica Pegulaová nenáviděna jen proto, že je dcerou z bohaté rodiny. Jeví se jako sympatická osoba, která stojí nohama na zemi. Musela hodně dřít, aby se v žebříčku dostala nahoru. Stejně jako KAŽDÁ HRÁČKA. Talent a pracovní morálku si za peníze nekoupíte,“ hájil Američanku hojně diskutovaný příspěvek na sociální síti X.

Ten souhlasně sdílela i bývalá světová pětka a wimbledonská finalistka z roku 2014 Eugenie Bouchardová. „Finále US Open si za prachy nekoupíš. Lol,“ napsala k němu. Vcelku jasné sdělení, chtělo by se říci. Jenže někteří si ho vyložili po svém. Slova si vyložili jako ironii a útok vůči Pegulaové, že jsou jí peníze k ničemu. 

„To si tweet Genie všichni vyložili špatně? Vždyť jen říká, že peníze člověka nedostanou do finále grandslamu. Z toho vyplývá, že musíte mít talent a vynaložit hodně úsilí. Nemyslím si, že by v tom bylo něco nenávistného vůči Jess. Nebo se pletu?“ zastával se třicetileté Kanaďanky jeden z příznivců.

„Myslel jsem, že je to rýpnutí vůči Jess, a byl jsem z toho opravdu v šoku. Při opětovném přečtení to ale opravdu vypadá, že se jí spíše zastává,“ reagoval jiný z tenisových příznivců.

Samotnou Bouchardovou celá situace dost pobouřila. „Kde jsem si rýpla? Složila jsem jí kompliment. Dostala se do finále grandslamu. Tvrdou prací a obětavostí, ne díky penězům. Cestu pavoukem si nemůžete koupit. Je úžasná. Končím s touto aplikací,“ napsala naštvaně vítězka jednoho titulu WTA, jež letos absolvovala pouhá čtyři singlová utkání.

Pro samotnou Pegulaovou jde o věčné téma, ze kterého už začíná být unavená. „Lidi si myslí, že jezdím limuzínou se šoférem, létám soukromým tryskáčem a mám sluhy. Taková rozhodně nejsem. Ať si o mně ale každý myslí, co chce,“ prohlásila už trochu rezignovaně na jedné z nedávných tiskových konferencí.