Magická meta pokořena! US Open navštívilo nejvíce fanoušků v historii

- Filip Lefenda

Trofeje závěrečného grandslamového turnaje sezony již znají své majitele. Velké vítězství zaznamenali i samotní newyorští pořadatelé. Letošního ročníku jejich podniku se zúčastnil historicky nejvyšší počet návštěvníků. Organizátoři US Open o tom informovali na svých kanálech.

Zápasům v hlavní soutěži přihlíželo v uplynulých dvou týdnech celkem 832 640 diváků. Spolu s kvalifikací pak do Národního tenisového centra Billie Jean Kingové zavítalo dohromady 1 048 669 diváků.

Hranice jednoho milionu návštěvníků byla překonána vůbec poprvé v historii US Open. Oproti loňskému ročníku jde rovnou o osmiprocentní nárůst. Zápasům přihlížela i celá řada celebrit, mimo jiné zpěvačka Taylor Swiftová či sedminásobný mistr světa vozů Formule 1 Lewis Hamilton.

Na rekordním čísle se do značné míry podepsal i úspěch domácích tenistů. Taylor Fritz byl vůbec prvním americkým finalistou US Open od roku 2006 a po patnácti letech prvním mužem ze Spojených států, který se ve dvouhře dostal do finále kteréhokoliv z podniků velké čtyřky. Finále ženské dvouhry si zahrála Jessica Pegulaová. Z titulů se nicméně radovali jejich soupeři – Ital Jannik Sinner a Aryna Sabalenková z Běloruska.