Potvrzení dominance! Sinner ovládl US Open, ve finále neztratil ani set

- Redakce

Závěrečný hrací den US Open měl na programu pouze jediné utkání, a to finále mužské dvouhry. Světová jednička Jannik Sinner splnil roli favorita, když porazil Američana Taylora Fritze poměrem 3:0 na sety. Italský tenista tak oslavil svůj druhý grandslamový titul (ten první získal letos na Australian Open).

Světová jednička Jannik Sinner se dočkal svého druhého grandslamového titulu. Šampion letošního Australian Open potvrdil svou dominanci na tvrdých površích, když ve finále US Open přehrál domácího Taylora Fritze (12.) po dvou hodinách a 16 minutách 6:3, 6:4 a 7:5.

Italský favorit vstoupil do utkání rychlým brejkem. O ten sice ve čtvrtém gemu přišel, díky dvěma dalším úspěchům na returnu ale získal první dějství. V tom druhém si tenisté dlouho drželi servis, až v kritickém desátém gemu zaváhal Fritz, a pustil tak Sinnera do vedení o dva sety.

Ve třetí sadě se Američan vzepjal a vypracoval si vedení 5:3. Italská světová jednička ale zareagovala ziskem čtyř gemů v řadě, čímž svižný duel ukončila.

Třiadvacetiletý Sinner byl v zápase jistější, připsal si 23 vítězných míčů a 21 nevynucených chyb. Jeho šestadvacetiletý protivník Fritz sice zapsal o šest winnerů více (29), zároveň ale nastřádal 34 hrubek.

Americký tenis si tak na svého prvního grandslamového šampiona od Andyho Roddicka, jenž triumfoval na US Open 2003, musí ještě počkat. Naopak Sinner je prvním italským šampionem v historii amerického grandslamu. V novém vydání žebříčku ATP bude mít na druhého Alexandera Zvereva luxusní náskok více než 4000 bodů.

US Open, New York (USA, 75 000 000 USD, tvrdý povrch)
Finále dvouhry mužů
Jannik Sinner (ITA, 1.) – Taylor Fritz (USA, 12.) 6:3, 6:4, 7:5