Nouza s Riklem vyhráli velký challenger v Seville. Oba se usadí v elitní stovce žebříčku

- Jan Vojkůvka

Petr Nouza s Patrikem Riklem, kteří spolu v této sezoně pravidelně nastupují, opět prokázali, že jim jejich spolupráce svědčí. Na velkém challengeru ve španělské Seville vybojovali čtvrtý společný titul v této sezoně, když ve finále porazili George Goldhoffa a Fernanda Romboliho 6:3, 6:2. Oba se v novém vydání žebříčku usadí v elitní světové stovce.

Pětadvacetiletý Nouza, který v minulé sezoně řádil a vyhrál hned šest deblových trofejí na challengerech, v této sezoně spojil síly se stejně starým Riklem a na okruhu ATP Challenger Tour jim tato spolupráce vynáší kýžené ovoce.

V Seville se jim povedlo vyhrát druhý turnaj kategorie 125 v rozmezí šesti týdnů a celkově vybojovali už čtvrtý společný titul.

Na cestě za úspěchem ve Španělsku Češi ztratili pouze jeden set v semifinálovém klání s Marcem Bortolottim a Sergiem Martosem Gornesem. Sobotní finálový duel si pak podmanili naprosto suverénně. V duelu se čtvrtými nasazenými Goldhoffem a Rombolim totiž nečelili ani jednomu brejkbolu.

První set rozhodl brejk, na který čeští tenisté dosáhli ve čtvrtém gemu. Ve druhém dějství Nouza s Riklem odskočili do vedení už ve třetím gemu a svůj náskok poté zvýraznili v sedmé hře.

Triumf v Seville se významně promítne do pořadí českých tenistů v deblovém rankingu. Patrik Rikl bude debutovat v elitní světové stovce, když mu bude náležet 95. místo. Petr Nouza se pak vrátí do Top 100 (jeho maximem je 79. pozice) a bude hned za svým deblovým parťákem.