S parťačkou se bavíme česky. Za semifinále jsme moc rády, hlásí Paštiková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Julie Paštiková a Julie Stuseková potvrzují i na US Open, že patří mezi nejlepší deblové páry mezi juniorkami. Na všech letošních grandslamech postoupily minimálně do čtvrtfinále, na Australian Open byly dokonce jediné vítězství od trofeje. Na vytoužený triumf by rády dosáhly v New Yorku, kde pronikly po vítězství 7:6(3) a 6:4 nad brazilsko-srbskou dvojicí Victoria Luiza Barrosová, Teodora Kostovičová už do semifinále.

Se šancemi dvou Julií to ve čtvrtečním utkání nevypadalo dlouho vůbec dobře. V prvním setu prohrávaly 2:5 a postupně čelily hned třem setbolům soupeřek. Všechny hrozby ale zažehnaly a nakonec se radovaly z dvousetové výhry.

„Ze začátku jsem hrála špatně, moje spoluhráčka nás víceméně držela. Pak jsem se ale chytla a zlepšily jsme se, což rozhodlo. Obě jsme moc dobře returnovaly,“ hodnotila Paštiková.

„Za semifinále jsme moc rády!“ hlásila Julie Paštiková v rozhovoru pro Tenisový svět. „Určitě bychom to chtěly dotáhnout ještě dál. V semifinále i finále jsme už byly, chtěly bychom to konečně prolomit.“

Paštiková a Stuseková jsou skvěle sehrané a dobře se znají. „Čtyřhra nám oběma jde. Jsme výborné kamarádky a máme se moc rády, což v deblu taky dost rozhoduje,“ popsala vzájemnou chemii šestnáctiletá Češka.

„Ona je Němka, má německé občanství. Ale bavíme se česky, oba její rodiče jsou Češi. Pro mě je lepší, že komunikujeme v rodném jazyce,“ pochvaluje si Paštiková.

Její newyorská mise zahrnovala také účast v singlové soutěži. Tam vypadla ve druhém kole se skvěle hrající japonskou favoritkou Wakanou Sonobeovou po setech 3:6 a 2:6.

„Na grandslamu jsem nikdy nevyhrála víc než kolo, což mě mrzí. Ale s výkonem jsem spokojená, i když výsledek nebyl nic moc. Strašně moc gemů bylo přes shody, minimálně první set jsem mohla vyhrát. Soupeřka je v semifinále, takže si nemám víceméně co vyčítat,“ vrátila se k souboji se Sonobeovou.

A jak u Paštikové obstojí US Open ve srovnání s ostatními grandslamy? „Těžko se to určuje. Záleží, jak se nám daří. Ale určitě je to tady hezké a zařadila bych to mezi top grandslamy,“ zakončila diplomaticky povídání.

US Open, New York (USA, 75 000 000 USD, tvrdý povrch)
Čtvrtfinále čtyřhry juniorek
PAŠTIKOVÁ, Stuseková (GER) – Barrosová (BRA), Kostovičová (SRB) 7:6(3), 6:4