Očekávaný souboj se světovou jedničkou? Nikoliv, Muchovou čeká domácí hvězda

- Jan Vojkůvka

Když Karolína Muchová zvládla na US Open čtvrtfinálový souboj s Beatriz Haddad Maiaovou, všeobecně se očekávalo, že v semifinále ji bude čekat souboj se světovou jedničkou Igou Šwiatekovou. Jenže noční zápas mezi polskou hvězdou a domácí Jessicou Pegulaovou měl zcela jiný průběh. A na Muchovou tak čeká v noci na pátek domácí naděje.

Šwiateková byla výraznou favoritkou zápasu s Pegulaovou. Američanka, která se loni naučila proti Šwiatekové hrát a dokázala ji ze čtyř zápasů dvakrát porazit, však měla jiné plány.

K obrovské radosti domácího publika se Pegulaové povedlo za 89 minut zvítězit 6:2, 6:4 a na sedmý pokus se konečně probila skrz čtvrtfinále až mezi nejlepší čtyřku na grandslamu. K vítězství si pomohla celkem čtyřmi brejky, přičemž vlastní podání prohrála jen jednou, když ve druhém dějství už vedla s náskokem jednoho brejku.

„Určitě to ode mě nebyl dobrý výkon. Ale Jessie je na mou hru zvyklá, takže hrála lépe, já hůř,“ řekla posmutněle Šwiateková během tiskové konference.

Jako klíčový se ukázal sedmý gem druhé sady. Šwiateková si vypracovala několik gembolů, ale podání nakonec neuhájila. Přišla o něj přes čtyři shody a s tímto ztraceným servisem už nedokázala nic udělat.

„Myslím, že jsem odehrála opravdu dobrý zápas, dobře jsem podávala a returnovala,“ řekla Pegulaová, která v průběhu střetnutí sledovala, jak se Šwiateková vztekala a frustrace v ní narůstala. „Mám pocit, že jsem neudělala nic tak špatného. Byla jsem schopná na ni brzy naskočit a myslím, že jsem ji frustrovala, protože jsem byla schopná udržet si úroveň, i když se ve druhém setu zvedla.“

Semifinále US Open mezi Muchovou a Pegulaovou, které se bude hrát v noci na pátek, bude odvetou za zápas druhého kola v Cincinnati, kde před několika týdny Američanka zvítězila 5:7, 6:4, 6:2.