Znovu světovou jedničkou! Nádherný pocit, tituly snad ještě přijdou, doufá Siniaková

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Tažení deblovou soutěží na US Open skončilo pro Kateřinu Siniakovou a její americkou parťačku Taylor Townsendovou v semifinále, kde ve středu těsně podlehly Francouzce Kristině Mladenovicové a Číňance Šuaj Čang poměrem 5:7, 6:4 a 3:6. Česká tenistka ale může opouštět New York s vědomím, že se v novém vydání deblového žebříčku WTA znovu objeví na prvním místě!

„Jsem moc ráda, že se tam vrátím. Je to něco, proč ten sport dělám. To je pozitivum, které si můžu z tohohle turnaje odnést,“ radovala se Siniaková, která byla na pozici světové deblové jedničky naposledy loni koncem září.

„Je to nádherný pocit! Proto pracuji a chci se zlepšovat. Doufám, že tituly ještě přijdou,“ zmínila po bolestivé semifinálové porážce.

Siniaková tímto dílčím neúspěchem završila svůj vynikající grandslamový rok, během něhož zapsala dvě trofeje (Roland Garros, Wimbledon) a dvě účasti v semifinále (Australian Open, US Open). Její zápasová bilance se zastavila na 19 vítězstvích a pouhých dvou porážkách.

„Na začátku roku bych to brala. Je to něco, o čem holky sní. Přichází mi spousta hezkých zpráv. Nejdůležitější je, že jsem zdravá. Toho si musím vážit. A zkusím se ponaučit z chyb,“ prohlásila osmadvacetiletá Češka.

Dosud strávila na vrcholu žebříčku celkem 115 týdnů, což jí stačí v historickém žebříčku na šesté místo. Před ní jsou pouze Nataša Zverevová (124), Lisa Raymondová (137), Cara Blacková (163), Liezel Huberová (199) a Martina Navrátilová (237).

Myslím, že mám co dělat,“ pousmála se Siniaková. „Co předvedly hráčky přede mnou, je neuvěřitelné. Budu muset hodně vyhrávat. Ale motivaci mám. Když přijedu na turnaj, chci ho vyhrát. Když se mi bude dařit, můžu na té pozici vydržet.“

Zkušená Češka pomalu pokukuje po listopadovém Turnaji mistryň, kde by si znovu ráda zahrála. S ohledem na tuto metu by měla i na podzimních turnajích v Asii nastoupit po boku Townsendové.

„Momentálně je cíl Turnaj mistryň. Bylo by super, kdybychom se tam dostaly. Předběžně jsme s Taylor domluveny. Nějaký turnaj v Asii určitě odehrajeme,“ doplnila Siniaková.

US Open, New York (USA, 75 000 000 USD, tvrdý povrch)
Semifinále čtyřhry žen
SINIAKOVÁ, Townsendová (USA) – Mladenovicová (FRA), Š. Čang (CHN) 5:7, 6:4, 3:6