Výhra nad britskou hvězdičkou? Tohle jsem vůbec nečekala, raduje se juniorka Krejčová

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – O českých tenistech a tenistkách je na US Open slyšet ve všech kategoriích. Mezi dívkami zaujala během úterního programu juniorka Tereza Krejčová, která po skvělém výkonu porazila ve druhém kole britskou nasazenou šestku Hannah Klugmanovou po setech 6:4 a 6:4. Při své newyorské premiéře tak postoupila už do osmifinále.

„Jsem nadšená, tohle jsem vůbec nečekala. Je to neskutečný pocit. Přibližně před měsícem jsem s ní těsně prohrála na antuce, takže ještě o to víc si vítězství cením,“ vyprávěla v rozhovoru pro Tenisový svět česká naděje.

Krejčová narazila ve druhém kole US Open na velmi kvalitní soupeřku. Jednalo se o tutéž Hannah Klugmanovou, která letos prošla i přes Lindu Fruhvirtovou do finále ženské kvalifikace na Wimbledonu.

„Byla tam za hvězdu. Věděla jsem to, ale nechtěla jsem se tím nějak stresovat. Chtěla jsem hrát svůj tenis a nic nevymýšlet. A fungovalo to. Hrála jsem moc dobře,“ pochvalovala si členka TK Slavia Plzeň.

Mladičká Češka se ve výměnách rozhodně nedrží zpátky a nečeká na to, co vymyslí soupeřka. „Hraji agresivně, snažím se do toho chodit a vyhrávat si míčky sama. Určitě není můj styl pinkat zezadu,“ popsala svůj přístup.

US Open je pro Krejčovou druhým grandslamem v kariéře. Premiéru na turnajích velké čtyřky si odbyla na Wimbledonu, kde se ještě vítězství nedočkala.

„Nevedlo se mi tam podle mých představ. Byla to ale samozřejmě velká zkušenost. To, že jsem tady uhrála dvě kola, je pro mě fakt úspěch,“ líčila spokojená osmifinalistka.

Vysoká Češka, měřící 182 centimetrů, oslavila v New Yorku ještě před začátkem juniorského turnaje své šestnácté narozeniny. „Měla jsem dva tréninky, takže jsem se především připravovala,“ usmívala se. „Ale s týmem jsme si dali něco dobrého, oslavili jsme to hezky. A byli jsme nakupovat.“

Krejčová je v New Yorku součástí české juniorské výpravy, která zahrnuje kromě tenistů a tenistek také dva trenéry: Jana Marančáka a Pavlínu Tichou. Její osobní trenérkou je ale poslední přibližně rok a půl Simona Hejnová.

„Hraju teď za Plzeň, mám tam i školu. Ale bydlím kousek od Karlových Varů,“ doplnila talentovaná Češka, jež se utká v osmifinále s Američankou Valerií Glozmanovou.

US Open, New York (USA, 75 000 000 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry juniorek
TEREZA KREJČOVÁ – Hannah Klugmanová (GBR) 6:4, 6:4