Spáchala 19 dvojchyb a 60 nevynucených chyb. Obhájkyně titulu končí už v osmifinále

- Jan Vojkůvka

Světová trojka Coco Gauffová neprožívá zrovna ideální období. Zatímco loni během severoamerické šňůry turnajů řádila a sbírala jeden titul za druhým, letos se jí vůbec nedaří. Na US Open, kde obhajovala loňské prvenství, končí dokonce už v osmifinále, v němž prohrála se svou krajankou Emmou Navarrovou 3:6, 6:4, 3:6.

Zatímco loni Gauffová na severoamerické šňůře řádila a postupně vyhrála turnaje ve Washingtonu, Cincinnati a New Yorku s bilancí 18 výher a jediné porážky, kterou utrpěla v Montréalu, letos na tyto výsledky nenavázala. V kanadském Torontu prohrála v osmifinále, v americkém Cincinnati ve druhém kole a obhajoba titulu jí nevyšla ani na US Open.

V prvních dvou kolech přitom americká tenistka vypadala nesmírně silně. Udělila kanáry Varvaře Gračovové i Tatianě Mariaové, načež si poradila s nebezpečnou Elinou Svitolinovou. Osmifinálový souboj s krajankou Emmou Navarrovou jí ale hrubě nevyšel.

Nešlo přitom ani tak o to, že by Navarrová hrála nějaký excelentní tenis, ostatně zaznamenala 20 vítězných úderů a 35 nevynucených chyb. Spíš světová trojka předvedla skutečně špatný výkon.

V utkání spáchala hned devatenáct dvojchyb, z nichž jedenáct bylo ve třetím setu. Dohromady posbírala 60 nevynucených chyb, takže jejích 14 winnerů bylo až příliš málo na to, aby mohla usilovat o postup do čtvrtfinále. V rozhodujícím třetím setu se navíc neprobila ani k jednomu brejkbolu a dvakrát ztratila podání.

Zatímco Navarrová se tak může na US Open těšit na souboj s Paulou Badosaovou, Gauffová musí přemýšlet, kde se vzala její špatná forma. Její neúspěch se navíc promítne do žebříčku WTA, v němž klesne na šesté místo světa.