Líbí se mi, jak hraje. Mně taky! Muchová a Paoliniová si na US Open vyměnily komplimenty

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Už v pondělí 2. září od 17 hodin na kurtu Louise Armstronga se v osmifinále US Open střetnou Karolína Muchová a Jasmine Paoliniová. Obě zmíněné grandslamové finalistky můžou v New Yorku pomýšlet na kvalitní výsledek. Obzvlášť s přihlédnutím k faktu, že vítězka narazí ve čtvrtfinále na Brazilku Beatriz Haddadovou Maiaovou, nebo Dánku Caroline Wozniackou.

Karolína Muchová si zahrála finále na Roland Garros 2023, Jasmine Paoliniová dosáhla na pařížské antuce stejného výsledku letos (obě nestačily na Igu Šwiatekovou). Na parádní jízdu Paoliniová navázala ve Wimbledonu, kde ve finále skoro porazila Barboru Krejčíkovou.

„Má skvělou sezonu. Hraje výborně, být dvakrát ve finále na grandslamech je obdivuhodné,“ chválí svou nadcházející soupeřku Muchová. „Bude to těžký zápas. Určitě je agresivnější a sebevědomější. Vrátí víc balónů.“

Komplimenty na adresu drobné Italky přitom nezůstaly pouze v tenisové rovině. „Je to velmi milá holka. Jsem její fanynka,“ vyznala se Muchová.

Když reportéři informovali Paoliniovou o těchto slovech, reagovala podobně.

„Taky jsem její fanynka. Hraje neuvěřitelně. Opravdu miluji její styl hry. Umí každý úder, je to kompletní hráčka. Myslím, že je obtížnou soupeřkou. Doufám, že odehrajeme dobrý zápas,“ zmínila světová pětka Paoliniová.

Tenistky se na profesionálním okruhu utkaly zatím třikrát, naposledy v únoru 2021 na turnaji WTA v Melbourne. Muchová tehdy vyhrála ve třech setech, další dvě střetnutí z roku 2018 ovládla bez ztráty sady.

Jeden z těchto „prachem pokrytých“ mačů se uskutečnil ve druhém kole kvalifikace US Open 2018. Právě to byl turnaj, kde Muchová vystřelila mezi elitu, když se v New Yorku probojovala i přes Garbiňe Muguruzaovou až do třetího kola.

Ani jedna z tenistek si už vzájemné duely příliš nevybavuje. „Nevím, co očekávat. Naposledy jsme proti sobě hrály před dlouhou dobou. Ale myslím, že servíruje lépe než já. Je vyšší, takže je to pro ni lehčí. Celkově má jinou, pestřejší hru,“ doplnila před atraktivním soubojem o čtvrtfinále Paoliniová.