V Pegulaové se po prvním kole mísily emoce. Vítězství nad kamarádkou ji rozplakalo

- Jan Vojkůvka

Americká tenistka Jessica Pegulaová netušila, jestli se po postupu do druhého kola US Open má radovat, nebo být naopak smutná. Důvodem bylo, že 6:4, 6:3 porazila svou dlouholetou kamarádku Shelby Rogersovou, které tím ukončila singlovou část kariéry.

Jednatřicetiletá Rogersová se v roce 2023 podrobila operaci kolene a na půl roku vypadla z dění na okruhu WTA. Návrat na dvorce jí ovšem příliš radostí nepřinesl, spíš naopak.

Americká tenistka sbírala v průběhu této sezony více porážek než vítězství a zhruba týden před začátkem US Open oznámila, že se bude jednat o její poslední turnaj kariéry. Její tělo už totiž není schopné na dvorci konkurovat soupeřkám.

Pro Rogersovou však byl los na US Open vcelku krutý. Pro úvodní kolo jí nadělil souboj s dlouholetou kamarádkou a světovou šestkou Jessicou Pegulaovou. Příliš šancí na úspěch se jí nedávalo, což se na kurtu také potvrdilo. Byť se v prvním setu ujala vedení 3:2, nakonec padla 4:6, 3:6.

Pegulaová měla z postupu do druhého kola pochopitelně radost, jenže zároveň ji přemohly emoce z toho, že už svou kamarádku na profesionálních turnajích potkávat nebude. A během rozhovoru na dvorci se dokonce rozplakala, až ji musela Rogersová objetím uklidňovat.

„Ach bože, i já budu dojatá. Gratuluji ke skvělé kariéře, úžasné, vážně začínám být dojatá,“ snažila se krýt slzy za úsměv. „Promiňte, začínám být ještě emotivnější,“ říkala Pegulaová, která s Rogersovou hrála tenis už mezi juniorkami.

„Vyrůstaly jsme spolu v juniorce, vyrůstaly jsme ve stejných oddílech a je opravdu bláznivé, že teď můžeme hrát noční zápas na Ashovi (kurt Arthura Ashe, pozn. redakce). Má tu za sebou několik úžasných vítězství, dosáhla úžasných výsledků tady na US Open,“ připomněla například čtvrtfinále, do kterého Rogersová pronikla v roce 2020.

Rogersová, které Pegulaová slíbila, že na Floridě vyrazí na procházky s jejich psy, to ve dvouhře dotáhla během kariéry až na 30. místo světa, ve čtyřhře pak byla světovou čtyřicítkou. Svou kariéru definitivně uzavře, až na US Open odehraje soutěže ve čtyřhře a mixu.