VIDEO: Přebíhaný úder za zády? Žádný problém! Muchová zazářila neskutečným lobem

- Jan Vojkůvka

AKTUALIZOVÁNO – Karolína Muchová na US Open úspěšně zahájila obhajobu loňského semifinále a v úvodním kole porazila domácí Katie Volynetsovou 6:3, 7:5. V utkání se pak prezentovala senzačním úderem, který jednoznačně bude aspirovat na místo mezi nejlepšími momenty celého newyorského grandslamu.

Muchová v prvním setu vedla 4:1 a v šestém gemu čelila servisu své soupeřky. Za stavu 15:40 pak předvedla senzační úder, díky němuž nakonec i strhla výměnu na svou stranu!

Volynetsová si českou hráčku krátce po servisu rozběhala a vynutila si na ní obranný oblouk, který chtěla přetavit ve vítěznou smeč. Muchová se ve snaze o obranu rozeběhla na střed dvorce, ale byla rychlejší než samotný míček.

Smeč Volynetsové totiž mířila za běžící Muchovou, která však v tu chvíli předvedla parádní trik, jímž Američanku doslova zaskočila. V přeběhu dokázala zkroutit ruku s raketou za sebe a zahrát ve výskoku fantastický lob, který dopadl až k základní čáře!

Volynetsová musela běžet zpět k baseline a sama zahrát obranný oblouk, aby se zachránila ve výměně. Muchová si nechala míček dopadnout a vysoký odskok přetavila ve vítěznou smeč, což se o chviličku dříve nepovedlo Volynetsové.

„Když soupeřka smečovala, tipla jsem stranu, míč jsem přeběhla, a tak jsem ho zkusila vyškrábnout. Povedlo se to zrovna takhle. Bylo trochu štěstí, že můj úder spadl do kurtu. Samozřejmě mě to potěšilo. V ten moment jsem se nad tím s týmem trochu pousmála, ale zápas jde potom dál,“ komentovala Muchová.

Ve druhém kole US Open ji čeká souboj se čtyřnásobnou grandslamovou šampionkou a bývalou světovou jedničkou Naomi Ósakaovou (88.).