Zápas blbec. Vůbec jsem se nechytla, v Americe jsem prokletá, mrzí Siniakovou

- Marek Bartošík

PŮVODNÍ ZPRAVODAJSTVÍ Z NEW YORKU – Na takový zápas chce Kateřina Siniaková co nejdříve zapomenout. V prvním kole US Open čelila americké favoritce Madison Keysové, která ale poslední dvě utkání skrečovala. Siniaková její nejistoty nevyužila, nakupila 29 nevynucených chyb včetně jedenácti dvojchyb a za pouhých 64 minut musela skousnout porážku 4:6 a 1:6.

„Myslela jsem, že šanci mám, protože ona se na posledním turnaji zranila a nebyla fit. Podle mě to byl z obou stran hodně nervózní zápas. Nedokázala jsem si zvyknout na prostředí, na úplně jiný kurt. Bylo tam moc chyb. Vůbec jsem se nechytla,“ mrzelo Siniakovou.

Zkušená česká tenistka narazila na soupeřku, jež platí za jednu z největších ranařek na okruhu. Grandslamové US Open jí navíc svědčí, v roce 2017 si na něm zahrála finále a v letech 2018 a 2023 dokráčela do semifinále.

„Už jsem s ní jednou hrála, takže jsem věděla, že mě bude tlačit. Na kurtu jsem ale byla zaskočená, že to vůbec tak rychlé nebylo. Měla jsem problém načasovat údery. Po dnešku mám pocit, že jsem držela raketu poprvé v životě,“ komentovala vyřazená Češka.

Siniakové nepomohli ani organizátoři, kteří jí nenabídli vhodnou možnost k tréninku v dějišti utkání, tedy na rozlehlém kurtu Louise Armstronga.

„Nedokázala jsem si tam včera domluvit trénink. Řekli mi, že na rozehrávku můžu přijet v devět, takže jsem trochu zklamaná, že mi nebyli schopní zařídit aspoň hodinku na trénink na kurtu, kde jsem měla hrát,“ kritizovala česká reprezentantka.

Během tour na severoamerických betonech tentokrát Siniaková absolvovala celkem tři turnaje. Zatímco na US Open a v Cincinnati skončila hned v prvním kole, minulý týden v Clevelandu se probojovala přes tři soupeřky až do semifinále. Její zápasová bilance je tedy výrazně lepší než loni, kdy se nedočkala ani jedné výhry.

„Já jsem v Americe evidentně prokletá, vůbec se mi tady nedaří. V Clevelandu to byl boj, ale pár zápasů jsem vyhrála,“ doplnila Siniaková, která se nyní bude soustředit na čtyřhru po boku Američanky Taylor Townsendové.

US Open, New York (USA, 75 000 000 USD, tvrdý povrch)
1. kolo dvouhry žen
Madison Keysová (USA, 14.) – KATEŘINA SINIAKOVÁ (36.) 6:4, 6:1