Bez ztráty setu za premiérovým titulem! Nosková si podmanila mexické Monterrey

- Jan Vojkůvka

Do třetice všeho dobrého! Linda Nosková na třetí pokus přetavila postup do finále na okruhu WTA v zisk své premiérové trofeje. Na turnaji WTA 500 v mexickém Monterrey neztratila během pěti zápasů ani jeden set a ve finále svou formu potvrdila vítězstvím 7:6(6), 6:4 nad Lulu Sunovou z Nového Zélandu.

„Na titul jsem čekala už nějakou dobu, takže je to úžasný pocit vyhrát tento týden tak velký turnaj,“ radovala se Nosková po svém vítězství nad Sunovou, se kterou minulý týden v Cincinnati padla ve dvou setech v prvním kole.

Jenže oproti Cincinnati byly výkony české tenistky rozdílné jako den a noc. Za celý turnaj neztratila Nosková ani jeden set a postupně porazila Annu Danilinovou, Si-jü Wang, Elinu Svitolinovou a Emmu Navarrovou. V samotném finále pak zastavila rozjetou Sunovou, která rovněž usilovala o zisk prvního titulu na nejvyšším okruhu.

„Hrály jsme skvělý tenis,“ cituje Noskovou oficiální web WTA. „Její forhend byl opravdu vražedný, takže jsem se snažila držet se od něj co nejdál. Občas to ale bylo těžké, zejména když jsem v tiebreaku prohrávala 4:6,“ připomněla dva setboly Sunové.

Nosková, která ve svých loňských finálových zápasech v Adelaide a Praze na turnajové primáty nedosáhla, vstoupila do utkání se Sunovou skutečně důrazně a zkraje úvodní sady se ujala vedení 2:0. Novozélandská hráčka však hned ve třetí hře předvedla rebrejk a ač obě tenistky měly své šance na returnu i v dalších gemech, úvodní dějství nakonec dospělo do tiebreaku.

V něm se devatenáctiletá Nosková dostala do obtíží a za stavu 4:6 čelila dvěma setbolům. V tu chvíli se jí ovšem povedlo získat čtyři body v řadě a strhla zkrácenou hru na svou stranu.

Ve druhém setu Sunová neproměnila brejkbol ve druhé hře a k další šanci už ji Nosková nepustila. Česká tenistka se naopak prosadila na returnu v pátém gemu a zápas postupnými krůčky dopodávala.

Zásluhou vítězství na pětistovce v Monterrey se Nosková vyhoupne ve světovém žebříčku na 25. místo, což je její nové kariérní maximum. A před US Open, kde ji čeká v prvním kole nevyzpytatelná Julia Putincevová, si dodala ohromnou dávku sebevědomí.