Kučmová v Přerově slaví postup do semifinále! V deblu do finále prošla Štruplová

- Redakce

Ženský antukový podnik Z-Group Cup by OKsystem měl v Přerově v pátek na programu čtvrtfinále dvouhry. Postup mezi čtyři nejlepší účastnice vybojovala Aneta Kučmová, která ve třech setech pokořila Rusku Anšbovou. Ve čtyřhře se rozhodlo už o finalistkách. O titul si v sobotu zahraje Julie Štruplová, naopak v semifinále skončily divoké karty Tereza Krejčová a Julie Paštiková.

Česká tenistka Aneta Kučmová se na domácí pětasedmdesátce v Přerově probojovala do semifinále! Poslední domácí singlistka v hlavní soutěži si v pátek odpoledne poradila s kvalifikantkou Aminou Anšbovou za dvě a půl hodiny po setech 6:3, 3:6, 6:2.

Duel nabídl celkem 18 brejků. Kučmové se ve třetím setu podařilo udržet dvakrát podání, což bylo klíčové. Na returnu se totiž prosadila hned čtyřikrát, zatímco její soupeřka dvakrát.

Čtyřiadvacetiletá Kučmová, která na konci června postoupila na turnaji stejné kategorie ve Starých Splavech dokonce do finále a v červenci si zahrála na pětadvacítce v německém Horbu semifinále, se výkony v Přerově výrazně přiblížila k debutu ve třetí světové stovce. K překonání kariérního milníku jí schází jedno vítězství, o které bude v sobotu usilovat proti šesté nasazené Nomě Nohaové Akugueové z Německa.

Z-Group Cup by OKsystem, Přerov (ženy, CZE, 60 000 USD, antuka)
Čtvrtfinále dvouhry
Jelena Pridankinová (195.) – Noma Nohaová Akugueová (GER, 248.) 6:2, 4:6, 2:6
Angela Fitaová (ESP, 298.) – Hanne Wandewinkelová (BEL, 259.) 6:1, 6:4
ANETA KUČMOVÁ (352.) – Amina Anšbová (519.) 6:3, 3:6, 6:2
Irene Burillová (ESP, 292.) – Kristina Dmitruková (633.) 5:7, 6:2, 4:6

Semifinále čtyřhry
Nohaová Akugueová (GER), Sakellaridiová (GRE) – KREJČOVÁ, PAŠTIKOVÁ 6:3, 4:6, 10:5
Fitaová (ESP), In-Albonová (SUI) – Pridankinová, ŠTRUPLOVÁ 5:7, 3:6