Tradiční opora i nováček. Výběr světa odtajnil poslední dvě posily pro Laver Cup

- Marek Bartošík

Složení obou týmů pro letošní Laver Cup v Berlíně je už známo do posledního místa. Výběr zbytku světa doplnili v pondělí Američan Frances Tiafoe a Chilan Alejandro Tabilo. Společně s nimi zabojují o obhajobu trofeje také Alex de Minaur, Taylor Fritz, Ben Shelton a Tommy Paul.

Frances Tiafoe (20.) je letitou oporou světového výběru, za který už na Laver Cupu nastoupil v letech 2017, 2018, 2022 a 2023. Byl tedy u obou triumfů výběru kapitána Johna McEnroea z posledních dvou ročníků, konaných v Londýně a Vancouveru.

Šestadvacetiletý Tiafoe se na severoamerických betonech dostal do velmi slušné formy, která mu zajistila postup do finále právě hraného Masters v Cincinnati. Už zkraje srpna pronikl do semifinále na pětistovce ve Washingtonu.

Společně s Američanem se ve výběru obhájců triumfu objevil také Alejandro Tabilo (22.). Chilský tenista bude v této týmové soutěži debutovat, zahraje si ji jako první reprezentant své země.

Sedmadvacetiletý Tabilo letos získal dva tituly z turnajů ATP (Auckland, Mallorca) a jeden z velkého challengeru v Aix-en-Provence. Zaujal také postupem do semifinále tisícovky v Římě, kde porazil i hvězdného Novaka Djokoviče.

Letošní, celkově už sedmý, ročník Laver Cup se uskuteční od 20. do 22. září v berlínské Uber Areně. Za Evropany, kteří chtějí přerušit dvouletou nadvládu svých soupeřů, by měli nastoupit Carlos Alcaraz, Alexander Zverev, Daniil Medveděv, Casper Ruud, Rafael Nadal a Stefanos Tsitsipas. Jejich kapitánem bude naposledy legendární Björn Borg.