VIDEO: Ztracená obuv a záchvat smíchu. Američanka si pro titul došla bosá

- Filip Lefenda

Ženskou deblovou část tisícovky v Cincinnati ovládly nasazené trojky Asia Muhammadová s Erin Routliffeovou, jež spolu utvořily pár vůbec poprvé. O dobrou pohodu nebyla v americko-novozélandském tandemu nouze hned od úvodních kol. V tom prvním přišla Muhammadová během jedné z výměn kuriózně o botu i ponožku.

Muhammadová zkraje druhého setu ztratila po voleji na síti botu a výměnu dohrála dokonce bosa. Nemohla tak adekvátně reagovat na prohoz protivnice a gem putoval na konto soupeřek, kterými byly Mojuka Učijimová a Ja-fan Wang.

Favoritky ovšem braly celou situaci s úsměvem. Zejména deblová světová jednička Routliffeová se po celou pauzu mezi gemy culila od ucha k uchu. „Pojďme toto video udělat virálním,“ vybídla následně na sociálních sítích další americká specialistka na čtyřhru Sabrina Santamariaová.

Muhammadová s Routliffeovou nakonec porazily japonsko-čínskou dvojici skrze dva tiebraky. Následně si poradily i s páry Schuursová/Haddad Maiová (2:6, 7:5, 10:7), Dartová/Perezová (7:6, 6:3) a Fernandezdová/Putincevová (3:6, 6:1, 10:4). V Cincinnati si tak při svém premiérovém společném startu ihned dokráčely pro cennou trofej. I v noci z neděle na pondělí tak měly obě jmenované důvod k úsměvům.

Zbylá finále jsou v Ohiu na programu v pondělí. O titul v mužské dvouhře zabojují Ital Sinner s Američanem Tiafoem. Ženská část turnaje vyvrcholí soubojem mezi domácí Pegulaovou a Běloruskou Sabalenkovou. A americké zastoupení bude mít i finále mužské čtyřhry. McDonald s Michelsenem se pokusí překvapit Salvadorce Arevala s Chorvatem Pavičem.