VIDEO: Slušňák Alcaraz? Ve Španělovi bouchly saze a roztřískal raketu

- Radek Štohl

Má pověst slušňáka, klidného tenisty. Vydobytá aura teď malinko utrpěla. Carlos Alcaraz (3.) během zápasu 2. kola Masters v Cincinnati neudržel nervy na uzdě a roztřískal raketu. S Gaelem Monfilsem (46.) nakonec padl po sadách 6:4, 6:7(5), 4:6.

Alcaraz teprve v květnu oslavil 21. narozeniny, přesto už má na kontě čtyři grandslamové trofeje ve dvouhře a olympijské stříbro. V Paříži podlehl Novaku Djokovičovi, o necelých čtrnáct dní později už naskočil ve druhém kole tisícovky v Cincinnati.

Proti o 16 let staršímu Monfilsovi byl jasným favoritem. První set bez problémů vyhrál, ve druhém se šlo do tiebreaku, ve kterém uspěl zkušenější tenista. Rozhodovalo se až ve třetím dějství.

Španěl hned ve třetím gemu přišel o servis, ve čtvrtém nevyužil šanci na rebrejk. Právě v této hře mu ruply nervy, když několikrát udeřil s raketou o kurt. Okamžitě si ji musel vyměnit, jelikož bylo nemožné s ní nadále pokračovat. Ve zbytku zápasu si už na Monfilse nepřišel, s turnajem se překvapivě rozloučil už ve druhém kole.

„Byl to nejhorší zápas, jaký jsem kdy odehrál. Vůbec mi to nešlo. Vypadalo to, jako bych hrál úplně jiný sport,“ zoufal si Alcaraz na tiskové konferenci.

Mladý španělský tenista poprvé od konce loňské sezony padl ve dvou utkáních v řadě. Tehdy prohrál ve druhém kole Masters v Paříži, následně i v zahajovacím zápase Turnaje mistrů.

ATP

Cincinnati Open (muži, USA, 6 795 555 USD, tvrdý povrch)
2. kolo dvouhry
Gael Monfils (FRA, 46.) – Carlos Alcaraz 4:6, 7:6(5), 6:4