Lehečka po návratu řádí! V Cincinnati skolil světovou pětku a je v osmifinále

- Jan Vojkůvka

Druhý zápas po návratu přinesl Jiřímu Lehečkovi jeden z nejcennějších skalpů kariéry! Ve druhém kole turnaje Masters v Cincinnati si český tenista vyšlápl na světovou pětku Daniila Medveděva, jehož porazil za 100 minut 7:6(2), 6:4, aniž by v utkání ztratil jediné podání. V osmifinále si Lehečka zahraje s Američanem Francesem Tiafoem.

Ač Lehečka na tenisových dvorcích scházel přes tři měsíce, jeho návrat do turnajového kolotoče v Cincinnati se dá už nyní zhodnotit jako veleúspěšný. Skoro na něm není poznat, že by mu scházel zápasový rytmus a po Marianovi Navonem v úvodním kole si dokázal poradit i s pátým hráčem světa Daniilem Medveděvem.

A to ve velkém stylu!

Zejména servis byl hlavní zbraní českého hráče, jenž marodil s únavovou zlomeninou bederního obratle a panovaly určité obavy, jestli nebude v ostrých zápasech při servisu limitovaný.

Jak ale ukázal zápas s Medveděvem, o žádné limitaci není potřeba se bavit. Naopak, Lehečku servis držel, odvrátil všech pět brejkbolů soupeře a proti jinak kvalitně returnujícímu Rusovi neztratil ani jednou podání.

V prvním setu se na returnu neprosadil ani jeden z hráčů a Lehečka si následně podmanil tiebreak v poměru 7:2. Druhý set pak rozhodl brejk českého tenisty ze sedmého gemu. Ukončit zápas mohl Lehečka už v deváté hře na returnu, ale nevyužil tři mečboly. Při vlastním podání však záhy dotáhl boj do úspěšného konce.

„Upřímně řečeno, je úžasné být zpátky,“ řekl Lehečka po utkání v rozhovoru na kurtu. „Už dlouho jsem nehrál na velké scéně, takže jsem si dnes užíval každý okamžik. Získat skalp tak dobrého hráče, talentovaného hráče, jakým Daniil určitě je, je pro mě jen bonus.“

V osmifinále si Jiří Lehečka zahraje s 27. tenistou žebříčku Francesem Tiafoem, jenž ve druhém kole porazil Itala Lorenza Musettiho.