Velká výzva, pořádná dřina: Barbora Strýcová se zúčastní triatlonu!

- Radek Štohl

Čeká ji další velká životní a sportovní výzva. Bývalá semifinalistka wimbledonské dvouhry a dvojnásobná grandslamová vítězka čtyřhry z dvorců All England Clubu Barbora Strýcová se pouhé čtyři měsíce po porodu zúčastní triatlonu. Do toho zasáhne v sobotu 7. září v Karlových Varech.

Strýcová teprve před čtvrt rokem porodila dceru Josefínku. Pouhý měsíc poté se bývalá česká reprezentantka začala připravovat na další životní výzvu – triatlon. Ten bude mít na západě Čech podobu 750 metrů plavání, 20 kilometrů na kole a 5 kilometrů běhu.

„Bude to pro mě první triatlonová zkušenost. Ale těším se! A když už do toho jdu, chci závod dokončit tak, aby to nějak vypadalo,“ těší se na novou výzvu 38letá Strýcová.

Někdejší nejlepší deblistka světa toho na sebe nabalila skutečně hodně. Kromě květnového porodu má se snoubencem Petrem Matějčkem také dvouletého syna Vincenta.

 
 
 
Zobrazit příspěvek na Instagramu

Příspěvek sdílený CITY TRIATHLON Karlovy Vary (@citytriathlon)

„Proto také nestíhám žádný poctivý trénink. Když se najde hodina času, snažím se dávat dohromady tělo po porodu. Ale že bych vyrazila na čtyři hodiny na kolo, to si s dětmi neumím představit. Potřebovala bych se alespoň naučit kraula, protože toho zatím neumím,“ připouští Barbora Strýcová.

Rodačka z Plzně na největší tenisové úspěchy dosáhla ve čtyřhře, v letech 2019 a 2023 dobyla slavný Wimbledon. Před osmi lety získala s Lucií Šafářovou olympijský bronz.

Největšího výsledku ve dvouhře dosáhla v roce 2019 ve Wimbledonu, kde jí cestu do finále zatarasila Serena Williamsová. S českým fedcupovým týmem slavila pět titulů.