Lehečka se po třech měsících vrací na kurty! V Cincinnati začne s argentinským antukářem

- Jan Vojkůvka

Dvaadvacetiletý Jiří Lehečka má za sebou vynucenou tříměsíční absenci na turnajích. Kvůli únavové zlomenině bederního obratle zmeškal Roland Garros, Wimbledon i olympijské hry. V posledních týdnech se ale poctivě připravoval na svůj návrat, který proběhne na nadcházejícím turnaji Masters v Cincinnati!

Lehečka utrpěl únavovou zlomeninu bederního obratle v květnu na turnaji Masters v Madridu, kde se mu povedlo po skvělých výkonech projít až do semifinále. Kvůli bolestem a celkovému diskomfortu ale semifinálový zápas s Felixem Augerem-Aliassimem skrečoval v průběhu úvodní sady.

Vyšetření po návratu do České republiky pak odhalilo zranění, které se neslučovalo s možností startovat v Paříži na Roland Garros a ani v Londýně na Wimbledonu. Určité optimistické scénáře hovořily o tom, že by se povedlo stihnout alespoň připravit na olympijské hry, ale ani to se nepodařilo.

Jelikož se ale v posledních týdnech začal pečlivě připravovat na svůj comeback, bylo zřejmé, že newyorské US Open už hodlá stihnout. A Lehečka se nakonec vrátí příští týden v Cincinnati, kde má pro první kolo rozhodně přívětivý los.

Utká se sice s 36. hráčem světa, ale jedná se o ryzího antukáře. Řeč je o Argentinci Marianovi Navonem, jenž na tvrdém povrchu vyhrál zápas naposledy v roce 2020. Od té doby odehrál na betonu čtyři zápasy a všechny prohrál.

Kromě toho se Lehečka bude pokoušet získat zápasové tempo také ve čtyřhře. V ní nastoupí po boku hvězdného Nora Caspera Ruuda. V prvním kole na ně ovšem čekají Wesley Koolhof a Nikola Mektič, což rozhodně není snadný los.

V Cincinnati se představí v hlavní soutěži také Tomáš Macháč. Zlatý medailista ze smíšené čtyřhry z olympiády v Paříži si v úvodním kole zahraje s Australanem Maxem Purcellem, jenž prohrál tři zápasy v řadě.