Češky na mistrovství světa v Prostějově řádí! Postoupily potřetí v řadě do finále

- Jan Vojkůvka

České tenistky Jana Kovačková, Laura Chlumská a Kateřina Zajíčková na mistrovství světa družstev do 14 let v Prostějově pokračují na vítězné vlně! Vyhrály i pátý zápas na turnaji a vybojovaly postup do finále, kam se český tým probojoval už potřetí v řadě.

Češky pod vedením Petry Cetkovské neprohrály v základní skupině ani jeden zápas a se skóre 7:2 prošly do čtvrtfinále, v němž zdolaly Slovenky 2:1. Semifinále proti Velké Británii pak bylo velmi rychlé a české hráčky potvrdily roli favoritek.

Souboj na kurtu číslo tři otevřela Laura Chlumská proti Danielle Brittonové. V souboji týmových dvojek dokázala zvítězit 6:4, 6:3 a poslala svůj tým do vedení 1:0.

Na její úspěch pak navázala v Prostějově již ostřílená Jana Kovačková, která byla součástí vítězného českého družstva už loni. Kovačková přehrála 6:2, 6:3 Megan Knightovou a poslala české tenistky potřetí v řadě do finále. Chlumská s Kateřinou Zajíčkovou později odpoledne vyhrály ještě čtyřhru a stanovily konečné skóre na 3:0.

V sobotu budou Kovačková, Chlumská a Zajíčková hrát finále proti Spojeným státům, které porazily v semifinále Rakousko. Češky se v Prostějově pokusí zkompletovat zlatý hattrick, jelikož domácí výběr vyhrál dívčí turnaj v letech 2022 i 2023.

Čeští chlapci se po porážce ve čtvrtfinále představili v pátek v prvním ze soubojů o konečné 5. až 8. místo. S Brity však prohráli 1:2, a tak na Matyáše Maršíka, Pavla Dufka a Michala Rakouse čeká v sobotu zápas o konečné sedmé místo.