Nezvládli přejezd z olympiády. V Montréalu končí řada spolufavoritů

- Jan Vojkůvka

Ještě minulý týden usilovali o úspěch na olympijských hrách v Paříži. Neúprosný tenisový kalendář však pro ty, kteří se rozhodli z Montréalu neodhlásit, připravil spěšný přesun do Kanady na Masters v Montréalu. A ne všichni si s přesunem z antuky na tvrdý povrch bez dostatečného času na přípravu dokázali poradit. Už ve druhém kole končí světová pětka Daniil Medveděv, světová jedenáctka Stefanos Tsitsipas či domácí naděje Felix Auger-Aliassime.

Čtvrteční program na Masters v Montréalu nebyl k favoritům zrovna přívětivý. Nejvýše nasazený Jannik Sinner sice úspěšně zahájil obhajobu svého loňského titulu a úspěšný vstup do turnaje prožil i druhý nasazený Alexander Zverev, ale pro mnohé jiné přinesl konec v turnaji.

Nejvýraznější výpadek z turnajového pavouka zapsal Daniil Medveděv. Pátý hráč žebříčku, který byl v Montréalu nasazenou trojkou, nedokázal vyzrát na Španěla Alejandra Davidoviche Fokinu. Favorizovaný Rus prohrál za necelé dvě hodiny po setech 4:6, 6:1, 2:6 a vůbec poprvé nedokázal Davidoviche porazit. Španěl naopak ukončil šňůru čtyř porážek s Medveděvem.

Možná ještě větší šok ovšem způsobilo vyřazení světové jedenáctky Stefanose Tsitsipase. Řecký tenista se utkal se zraněními zhuntovaným Keiem Nišikorim, jenže třikrát prohrál podání a padl dvakrát 4:6.

Neúspěšný vstup do turnaje potkal i domácí naději Felixe Augera-Aliassimeho. Čtvrtý muž olympijských her prohrál za pouhých 68 minut 3:6, 2:6 s Italem Flaviem Cobollim, který pařížskou olympiádu vynechal a hrál na betonech už minulý týden ve Washingtonu.

Vedle zmíněných skončili ve druhém kole také desátý nasazený Tommy Paul, jedenáctý nasazený Ben Shelton či turnajová dvanáctka Ugo Humbert.