Vydařený den Kovačkových. Mladší Jana zářila na MS, starší Alena na turnaji žen

- Marek Bartošík

Čtvrtek 8. srpna přinesl vícenásobnou radost talentovaným tenistkám Aleně a Janě Kovačkovým. Šestnáctiletá Alena zvládla osmifinále na 15tisícovém turnaji ITF ve Slovinsku, kde porazila ve dvou setech Slovenku Aniku Jaškovou. Čtrnáctiletá Jana (na snímku) zařídila na mistrovství světa družstev do 14 let v Prostějově úspěšný obrat ve čtvrtfinále proti Slovensku.

Alena Kovačková se letos rozkoukává na menších ženských turnajích a sbírá tam své první úspěchy mezi profesionálkami. Na patnáctce ve slovinském městě Slovenske Konjice postoupila už popáté v sezoně do čtvrtfinále, když neztratila set v prvním ani ve druhém kole.

Ve světovém pořadí se Kovačková postupně propracovává nahoru, aktuálně má jistý posun do deváté stovky. Mezi juniorkami je členka pražské Sparty třináctá.

Ve čtvrtek se dařilo i Janě Kovačkové, která reprezentuje Českou republiku na mistrovství světa družstev do 14 let v Prostějově. Jednička domácího týmu zvládla za nepříznivého stavu 0:1 důležitý singlový zápas proti Slovence Viktórii Novákové poměrem 6:2 a 6:0.

V rozhodující čtyřhře spojila Kovačková síly s Kateřinou Zajíčkovou a společně deklasovaly dvojici Laura Masaryková, Viktória Nováková po setech 6:0 a 6:1.

Družstvo pod vedením kapitánky Petry Cetkovské se tak může těšit na semifinále a dále živí naději na obhajobu triumfů z předchozích dvou let.


Galerie