VIDEO: Raketa na dálkové ovládání? Bublik vykouzlil v Kanadě geniální kraťas

- Marek Bartošík

Velký šoumen Alexander Bublik se po čase znovu pořádně připomněl fanouškům. Kazachstánský tenista zahrál na Masters v kanadském Montréalu při mečbolu svého soupeře Bena Sheltona stěží uvěřitelný úder. Přestože upustil raketu, podařilo se mu pomocí ní dostat míček na druhou stranu. Pravidla ale podobnou taktiku neumožňují, a tak se ze zisku fiftýnu a tím i celého zápasu radoval jednadvacetiletý Shelton.

Když nastoupí na kurt Alexander Bublik, je o zábavu postaráno. Majitel čtyř titulů z elitního okruhu umí podání spodem, tweenery i smeč zahranou rukojetí.

V prvním kole tisícovky v Montréalu se sedmadvacetiletý Bublik za rozhodnutého stavu 6:7, 2:5 a 0-40 pokusil stihnout vydařený kraťas od Bena Sheltona. U sítě na poslední chvíli upustil raketu, od níž se míček odrazil na druhou polovinu dvorce!

Shelton na úder nestihl zareagovat, mrzet ho to ale nemuselo. Umpirový rozhodčí Mohamed Lahyani okamžitě ohlásil konec zápasu. Důvod byl dvojí: tenista nesmí před úderem upustit raketu a zároveň se nesmí jeho raketa dotknout sítě. A světová pětadvacítka Bublik nesplnil ani jedno ze zmíněných pravidel.

Dobrou náladu mu však tento verdikt nepokazil. Kazachstánský reprezentant se obejmul se svým americkým přemožitelem Sheltonem, který je v Montréalu shodou okolností i jeho deblovým parťákem.