První rodinné duo v historii! Mladý Korda vyhrál turnaj, který před lety ovládl jeho táta

- Jan Vojkůvka

Poprvé v historii na okruhu ATP došlo k situaci, kdy otec a syn vyhráli stejný turnaj. Sebastian Korda se na turnaji ve Washingtonu dokázal prokousat minulý týden k trofeji, když ve finále porazil po obratu 4:6, 6:2, 6:0 Itala Flavia Cobolliho. Navázal tím na 32 let starý triumf svého táty Petra Kordy, bývalého úspěšného českého a československého tenisty.

Když v roce 1992 vyhrál Petr Korda finále právě ve Washingtonu nad Švédem Henrikem Holmem a získal svůj třetí titul na okruhu ATP, tehdy vůbec netušil, že bude mít syna, z něhož se stane rovněž velmi úspěšný tenista.

Ale stalo se, v roce 2000 se narodil Sebastian, který dostal americké občanství, ač české kořeny se v něm zkrátka nezapřou. A po 32 letech od triumfu Kordy staršího se stalo něco, co na okruhu ATP doposud k vidění nebylo.

Sebastian Korda vyhrál v neděli finále Mubadala Citi DC Open a navázal na triumf svého táty. Kordovi se tím stali vůbec první dvojicí syn – otec s vítězstvím na stejném turnaji.

„Chtěl jsem to strašně moc. Od té doby, co jsem na tento turnaj jezdil jako malý kluk, jsem na stadionu vídal svého tátu. Je to něco, o čem jsem snil, že sem přijedu a snad to jednou vyhraju. Jsem tak dojatý, jsem tak šťastný. Nemohl jsem si představit lepší místo, kde bych mohl vyhrát svou první pětistovku,“ radoval se Korda, který v kategorii ATP 500 triumfoval poprvé v kariéře.

A že se stal prvním tenistou, který ziskem titulu na stejném turnaji navázal na vlastního otce? „Na to nemám slov,“ přiznal Korda. „Oba rodiče věnovali mně a mým sestrám spoustu času. Dali nám vše, co jsme potřebovali, a my jsme jim za to nesmírně vděční. Jen ta příležitost hrát opravdu profesionální tenis a doufat, že budu jako můj táta. Je to splněný sen,“ dodal bratr Jessicy a Nelly Kordových, které se věnují profesionálnímu golfu.