Los tisícovek v Kanadě: Účastní se jen tři Češi. Plíškovou čeká outsiderka

- Marek Bartošík

Pouze tři čeští zástupci mají jistou účast v hlavní soutěži velkých turnajů v Kanadě. Na akci kategorie ATP Masters 1000 v Montréalu se představí zlatý olympijský medailista Tomáš Macháč. V případě úspěchu v kvalifikaci ho může doplnit teenager Jakub Menšík. Na podniku WTA 1000 v Torontu startují stejně jako ve Washingtonu Marie Bouzková a Karolína Plíšková.

Nejtěžší los schytala Marie Bouzková. Finalistka z pětistovky ve Washingtonu začne v Torontu proti světové dvaadvacítce Beatriz Haddadové Maiaové, s níž prohrála všechny tři vzájemné zápasy.

Bouzková se jako jediná Češka představí v deblu, a to po boku Kazachstánky Anny Danilinové. Jejich úvodními soupeřkami budou Maďarka Tímea Babosová a Ukrajinka Nadija Kičenoková.

Spokojena s losem může být bývalá světová jednička Karolína Plíšková, jež se utká v prvním kole s trápící se Nadiou Podoroskou. Sedmadvacetiletá Argentinka prohrála posledních sedm soutěžních utkání.

Na mužském turnaji v Montréalu zabojuje o úspěch Tomáš Macháč. Zlatý medailista z olympijského mixu na úvod vyfasoval jako soupeře australského dlouhána Alexeie Popyrina, s nímž vyhrál jediný vzájemný duel předloni v Indian Wells.

Macháče by mohl v hlavní soutěži doplnit Jakub Menšík, jenž v pondělí odehraje finálové kolo kvalifikace proti zkušenému Chorvatovi Bornovi Čoričovi.

Loni triumfovali na kanadských tisícovkách Ital Jannik Sinner a Američanka Jessica Pegulaová. O tom, zdali se jim vydaří obhajoba, se dozvíme netradičně v pondělí 12. srpna.

Kompletní los turnaje naleznete ZDE a ZDE.