LOH Paříž: Macháč s Pavláskem na medaili nedosáhli. Čeng ovládla ženskou dvouhru

- Redakce

Předposlední hrací den olympijského turnaje v Paříži nabídl porci čtyř zápasů. Tomáš Macháč a Adam Pavlásek neuspěli v souboji o bronz v mužské čtyřhře, když prohráli s Američany Taylorem Fritzem a Tommym Paulem. Ve finále stejné disciplíny zvítězili Australané Matthew Ebden a John Peers nad Američany Austinem Krajicekem a Rajeevem Ramem. Ve finále ženské dvouhry se zlaté medaile dočkala Číňanka Čchin-wen Čeng, která porazila ve dvou setech Chorvatku Donnu Vekičovou. Ital Lorenzo Musetti vyzrál v duelu o bronz na Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho.

Čeng slaví olympijské zlato!
Čínská tenistka Čchin-wen Čeng (7.) dotáhla olympijský turnaj do zlatého konce! Přemožitelka Igy Šwiatekové ze semifinále si poradila ve finálovém klání pařížských her s Chorvatkou Donnou Vekičovou (21.), kterou porazila za hodinu a 46 minut po setech 6:2, 6:3.

Čeng vstoupila do zápasu brejkem a svůj náskok do konce úvodního dějství nepustila. Sadu uzavřela na returnu.

Sebraným servisem otevřela i druhý set. Nicméně poté historicky první Chorvatka v olympijském finále dvouhry srovnala na 2:2. Čeng ji ale dokázala přibrzdit a nakonec skrze brejk v osmém gemu druhé sady si zajistila zasloužené zlato.

Musetti získal olympijský bronz
Lorenzo Musetti (16.) slaví zisk bronzové medaile na olympiádě v Paříži. Italský tenista přehrál v souboji o třetí místo Kanaďana Félixe Augera-Aliassimeho (19.) po setech 6:4, 1:6 a 6:3, když o své výhře rozhodl brejkem v osmém gemu závěrečného setu.

Macháč další medaili nepřidal, s Pavláskem prohráli
Tomáš Macháč, který v pátek večer vybojoval zlatou medaili v mixu s Kateřinou Siniakovou, se k druhému cennému kovu z pařížské olympiády neprokousal. V souboji o bronz Macháč s Adamem Pavláskem podlehli Američanům Tayloru Fritzovi a Tommymu Paulovi za 71 minut 3:6, 4:6.

Rozhodujícím okamžikem prvního setu byla šňůra čtyř gemů, které Američani získali od stavu 1:1. Povedlo se jim prorazit servis obou českých tenistů a ujali se vedení 5:1. Pak sice Macháč s Pavláskem získali jeden rebrejk, ale na druhý už nedosáhli.

Druhý set rozhodl brejk Fritze s Paulem hned v prvním gemu. Češi se sice snažili s výsledkem něco udělat a dokonce v koncovce měli brejkbol a odvrátili šest mečbolů, ale porážce nezabránili. Zbylo na ně nepopulární čtvrté místo.

Ebden a Peers slaví olympijské zlato
Matthew Ebden a John Peers se radují ze zisku zlatých olympijských medailí! Australští debloví specialisté porazili v napínavém finále Američany Rajeeva Rama a Austina Krajiceka po setech 6:7(6), 7:6(1) a 10:8.

Američané vedli ve druhém setu už 4:2, v osmém gemu ale přišli o podání. Ebden a Peers si v supertiebreaku vytvořili luxusní náskok 7:2, posléze vedli 9:5. Jejich soupeři duel ještě zdramatizovali, Australané ale koncovku zvládli.

Program 8. hracího dne olympijských her

Finále dvouhry žen
Čchin-wen Čeng (CHN, 7.) – Donna Vekičová (CRO, 21.) 6:2, 6:3

O 3. místo dvouhry mužů
Lorenzo Musetti (ITA, 16.) – Félix Auger-Aliassime (CAN, 19.) 6:4, 1:6, 6:3

Finále čtyřhry mužů
Ebden, Peers (AUS) – Krajicek, Ram (USA) 6:7(6), 7:6(1), 10:8

O 3. místo čtyřhry mužů
Fritz, Paul (USA) – MACHÁČ, PAVLÁSEK 6:3, 6:4