Bouzková prošla ve Washingtonu do čtvrtfinále. Ve dvou setech zdolala Townsendovou

- Jan Vojkůvka

Marie Bouzková (43.) na turnaji WTA ve Washingtonu zvládla také osmifinálový souboj a postoupila mezi osmičku nejlepších. Američanku Taylor Townsendovou (78.) porazila po velké tahanici za dvě hodiny a 21 minut po setech 7:5, 7:6(8).

Bouzková zahájila ve Washingtonu svou přípravu na blížící se US Open a zvládla porazit už dvě americké soupeřky. V prvním kole pokořila ve třech setech kvalifikantku McCartney Kesslerovou a v osmifinále jí už stačily proti Taylor Townsendové sety pouze dva.

Cesta k vítězství ale nebyla vůbec jednoduchá. V prvním setu rozhodl jediný brejk, na který dosáhla Bouzková v jedenácté hře, do druhého dějství však nevkročila ideálně a prohrávala 0:2.

Okamžitým rebrejkem se Bouzkové povedlo ve skóre dotáhnout a následně dostala šanci zápas i dopodávat. V jedenáctém gemu totiž přes šest shod Townsendové prorazila podání.

Na servisu se ale české tenistce nepovedlo zápas ukončit. Nevypracovala si ani jeden mečbol a po dvou shodách podání ztratila. Rozhodovat musel tiebreak, v němž Bouzková čelila dohromady čtyřem setbolům Townsendové. V koncovce ale dokázala všechny hrozby odvrátit a nakonec urvala vítězství 10:8.

Ve čtvrtfinále, které se bude hrát ve Washingtonu v pátek, nastoupí Marie Bouzková proti 131. hráčce světa Robin Montgomeryové. Bude se jednat o její třetí duel proti domácí tenistce.