LOH: Čtyři ze čtyř! Všechny české dvojice dále živí naději na medaili

- Redakce

Ani pátý hrací den olympijského turnaje v Paříži se neobešel bez hojné české účasti. Tomáš Macháč s Adamem Pavláskem otočili čtvrtfinálový souboj s nasazenými dvojkami Kevinem Krawietzem a Timem Pützem z Německa. Karolína Muchová a Linda Nosková vyřadily v osmifinále nejvýše nasazené Američanky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou! Barbora Krejčíková podlehla ve čtvrtfinále rozjeté Slovence Anně Karolíně Schmiedlové. Rodačka z Ivančic následně uspěla v deblovém osmifinále po boku Kateřiny Siniakové. Macháč se Siniakovou uzavřeli vydařený český den postupem do semifinále mixu.

Krejčíková skončila ve čtvrtfinále
Barbora Krejčíková (10.) jedenácté vítězství v řadě nepřidala. Wimbledonská šampionka prohrála ve čtvrtfinále olympijského turnaje s rozjetou Slovenkou Annou Karolínou Schmiedlovou (67.) po hodině a půl 4:6 a 2:6.

Krejčíková zvládla proti odpočatější soupeřce dohnat manko 1:4 v prvním setu, pak ale prohrála dva další gemy a tím i set. Ve druhém dějství vedla česká favoritka 2:0, Slovenka však zakončila duel sérií šesti získaných gemů. Může se tak těšit na semifinále s Chorvatkou Donnou Vekičovou (21.).

Pavlásek s Macháčem jsou v semifinále
Fantastická olympijská jízda Adama Pavláska a Tomáše Macháče pokračuje! Čeští tenisté otočili v pařížském areálu Rolanda Garrose i třetí utkání, když ve čtvrtfinále vyzráli na favorizované Němce Kevina Krawietze a Tima Pütze poměrem 3:6, 6:1 a 10:5.

Pavlásek s Macháčem ztratili první set kvůli jedinému zaváhání na podání ve čtvrté hře. Ve druhém dějství ale dominovali, v supertiebreaku rychle vymazali manko 0:2 a s přehledem si dokráčeli pro postup do semifinále. Tam je čekají Američané Rajeev Ram s Austinem Krajicekem, kteří si poradili s hvězdnými Španěly Rafaelem Nadalem a Carlosem Alcarazem.

Muchová s Noskovou vyřadily nasazené jedničky!
Pořádně cennou výhru vybojovaly na pařížské olympiádě Karolína Muchová a Linda Nosková. Česká dvojice přehrála v deblovém osmifinále nejvýše nasazené Američanky Coco Gauffovou a Jessicu Pegulaovou po setech 2:6, 6:4 a 10:5.

Utkání bylo kvůli dešti přerušeno za stavu 5:4 ve druhém setu. Nosková dějství po pauze bez potíží dopodávala a poté spolu s Muchovou excelovaly v zápasovém supertiebreaku. Ve čtvrtfinále narazí na tchajwanské duo Su-wej Sie, Čch'-a-i Tsao.

Krejčíková se Siniakovou zvládly i druhý zápas
Barbora Krejčíková s Kateřinou Siniakovou postoupily do čtvrtfinále čtyřhry na olympiádě v Paříži. Česká dvojice, která získala na předchozí olympiádě v Tokiu zlaté medaile, přehrála ve druhém kole Japonky Šuko Aojamaovou a Enu Šibaharaovou 7:5 a 6:4.

Češky v prvním setu dvakrát neudržely náskok brejku, úspěch na returnu z jedenácté hry už ale potvrdily. O výsledku druhého dějství rozhodl jediný brejk ze sedmého gemu. Krejčíková se Siniakovou narazí ve čtvrtfinále na Rusky Mirru Andrejevovou a Dianu Šnajderovou.

Macháč a Siniaková se přiblížili medaili
Také čtvrtá česká dvojice živí naději na olympijskou medaili v Paříži. Tomáš Macháč a Kateřina Siniaková porazili ve čtvrtfinále mixu japonské duo Kei Nišikori, Ena Šibaharaová poměrem 7:5 a 6:2.

Japonci sice dokázali v prvním setu otočit z 0:3 na 5:3 a 30-0, od té chvíle ale na dvorci dominovali Macháč a Siniaková. V semifinále na ně čekají Kanaďané Félix Auger-Aliassime a Gabriela Dabrowská.

Kerberová odehrála poslední zápas kariéry
Bývalá světová jednička Angelique Kerberová (212.) se dnes v pařížském areálu Rolanda Garrose rozloučila se svou veleúspěšnou kariérou. Německá hvězda podlehla v napínavém čtvrtfinále olympijského turnaje Číňance Čchin-wen Čeng (7.) po setech 7:6(4), 4:6 a 6:7(6).

Šestatřicetiletá Kerberová získala na elitním okruhu 14 trofejí včetně tří grandslamových (Australian Open 2016, US Open 2016, Wimbledon 2018), na olympiádě v Riu de Janeiru (2016) vybojovala stříbrnou medaili.

Vybrané zápasy 5. hracího dne olympijských her

Čtvrtfinále dvouhry žen
BARBORA KREJČÍKOVÁ (10.) – Anna Karolína Schmiedlová (SVK, 67.) 4:6, 2:6
Angelique Kerberová (GER, 212.) – Čeng Čchin-wen (CHN, 7.) 7:6(4), 4:6, 6:7(6)
Iga Šwiateková (POL, 1.) – Danielle Collinsová (USA, 9.) 6:1, 2:6, 4:1 skreč
Marta Kosťuková (UKR, 19.) – Donna Vekičová (CRO, 21.) 4:6, 6:2, 6:7(8)

Osmifinále dvouhry mužů
Sebastian Baez (ARG, 18.) – Stefanos Tsitsipas (GRE, 11.) 5:7, 1:6
Novak Djokovič (SRB, 2.) – Dominik Köpfer (GER, 70.) 7:5, 6:3
Roman Safiullin (66.) – Carlos Alcaraz (ESP, 3.) 4:6, 2:6
Félix Auger-Aliassime (CAN, 19.) – Daniil Medveděv (5.) 6:3, 7:6(5)
Alexander Zverev (GER, 4.) – Alexei Popyrin (AUS, 63.) 7:5, 6:3

Čtvrtfinále čtyřhry mužů
MACHÁČ, PAVLÁSEK – Krawietz, Puetz (GER) 3:6, 6:1, 10:5
Alcaraz, Nadal (ESP) – Krajicek, Ram (USA) 2:6, 4:6

Osmifinále čtyřhry žen
Gauffová, Pegulaová (USA) – MUCHOVÁ, NOSKOVÁ 6:2, 4:6, 5:10
Aojamaová, Šibaharaová (JPN) – KREJČÍKOVÁ, SINIAKOVÁ 5:7, 4:6

Čtvrtfinále smíšené čtyřhry
MACHÁČ, SINIAKOVÁ – Nišikori, Šibaharaová (JPN) 7:5, 6:2